Ege'de 22 kişinin öldüğü faciada tüyler ürperten detaylar (2)

SIĞINMA KAMPINA GİTMEMEK İÇİN DİRENDİLER Bodrum'un Orak Adası açıklarında, 8'i çocuk, 11'i kadın 22 kişinin yaşamını yitirdiği faciadan sağ olarak kurtarılan 249 kaçak göçmenin Osmaniye'deki sığınma kampına nakledilmelerine...

16 Eylül 2015 Çarşamba 17:38
Ege'de 22 kişinin öldüğü faciada tüyler ürperten detaylar (2)






SIĞINMA KAMPINA GİTMEMEK İÇİN DİRENDİLER
Bodrum'un Orak Adası açıklarında, 8'i çocuk, 11'i kadın 22 kişinin yaşamını yitirdiği faciadan sağ olarak kurtarılan 249 kaçak göçmenin Osmaniye'deki sığınma kampına nakledilmelerine başlandı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından kendilerini götürecek otobüs ve midibüslere binmek istemeyen 40 kişilik Suriyeli bir grup, direndi. "Ölümden geliyoruz, ölüme göndermeyin bizi" diye bağıran kaçaklar, kendilerini yerden yere attı. Jandarmaların, kaçak göçmenleri zorla araçlar bindirmek istemesi üzerine arbede yaşandı. İngilizce 'help me" diye bağırarak yardım isteyen kaçaklardan bazıları arbede sırasında fenalaştı. Bunun üzerine 112'den ambulans istendi. Fenalaşanlara ambulansta sağlık ekipleri tarafından gerekli müdahale yapıldı.
5 saat boyunca jandarmaya direnen Suriyeliler'den bir bölümü güçlükle de olsa araçlara bindirildi. 229 kaçak göçmen, 2 otobüs ve 4 midibüsle Osmaniye'ye gönderildi. Kaçak göçmenlerden bazıları, otobüsün camından "help us-bize yardım edin" yazılı dövizler gösterip, ağladı. Saat 16.00 sıralarında yola çıkan kaçak göçmenlere jandarmanın Osmaniye'ye kadar eskortluk yapacağı belirtildi. Kalan 20 kaçak göçmenin de daha sonra sığınma kampına gönderileceği bildirildi.
Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), ()

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.