Eskişehir'de 200 kişi 'Denizler' için yürüdü

ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de yaklaşık 200 kişi, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam edilişlerinin 43'üncü yılında düzenledikleri yürüyüş ile andı. Köprübaşı Caddesi Sıcak Sular mevkiinde akşam saatinde toplanan...

06 Mayıs 2015 Çarşamba 20:08
Eskişehir'de 200 kişi 'Denizler' için yürüdü






ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de yaklaşık 200 kişi, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam edilişlerinin 43'üncü yılında düzenledikleri yürüyüş ile andı. Köprübaşı Caddesi Sıcak Sular mevkiinde akşam saatinde toplanan kalabalık 'İdamlarınız sökmedi, baskılarınız da sökmeyecek. Denizlerin yolundayız' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Çeşitli sloganlar atan kalabalık Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü. Basın açıklamasını okuyan Pınar Dokuz, 43 yıl önce bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı anmak için toplandıklarını söyledi. Pınar Dokuz şöyle devam etti:  "Onlar Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için, tam bağımsız ve demokratik Türkiye için, barbarlığın karşısında sosyalizm için mücadele ettiler. Onları asarak ve daha nice yoldaşımızı katlederek insanlığın kurtuluş mücadelesinin önüne geçebileceklerini sandılar. Bunu anlamaları için buraya bakmaları, buradaki her bir arkadaşımızın gözlerine bakmaları yeterli. Karşılarında binlerce, on binlerce Deniz'i, Yusuf'u, Hüseyin'i ve daha nice katlettikleri devrimcileri görecekler."
Yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar atan kalabalık daha sonra dağıldı.   FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.