Konya Ereğli'de kentsel dönüşüm katliamı; 4 ölü var

Konya Ereğli ilçesinde bir apartmanın kentsel dönüşüm bünyesinde yıkılarak yenisinin yapılmak istenmesiyle başlayan tartışma katliama dönüştü. 4 kişyi öldüren 1 kişiyi de yaralayan saldırgan Cem K. teslim oldu.

06 Ocak 2018 Cumartesi 15:26
Konya Ereğli'de kentsel dönüşüm katliamı; 4 ölü var






Konya Ereğli'de kentsel dönüşüm katliamı; 4 ölü var

Ereğli'de Kentsel Dönüşüm önce tartışmaya ardından da katliama döndü. Müteahhitlerin yıkmak istediği apartmanda oturan bir vatandaş, yıkıma direnince ortalık karıştı. Apartman sakinlerinin de karşı çıktığı yıkım öncesi bir araya gelen müteahhit ve arkadaşlarının toplantısını basan Cem K. adlı şahıs 4 kişiyi öldürdü.

Konya'nın Ereğli ilçesinde komşularıyla toplantı halinde olan müteahhilerin bürosunu pompalı tüfekle basan C.K., 3 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi ağır yaraladı. Olay yerinden kaçan zanlı 1 emlaçıyı da öldürüp su kanalına attıktan sonra teslim oldu. Saldırganın "Müteahhitler defalarca gelip apartmanı yıkıp yerine yenisini yapacaklarını söylediler. Ben ve apartman sakinleri önce karşı çıktık. Müteahhitle anlaştıklarını duyunca öfkelendim. Amacım hepsini öldürmekti. Emlakçıyı da aracı olduğu için öldürdüm" dediği öğrenildi.

 

Olay, Hacı Mütahir Mahallesi Çavuşlu Sokakta bulunan Aygın Apartmanında bulunan bir müteahhit bürosunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 katlı bir apartmanda oturan Cem K., binalarının yıkılıp yeniden yapılması için müteahhit A.S. ile anlaşan komşularının da bulunduğu büroya gelerek pompalı tüfekle rastgele ateş açtı. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan İbrahim Gök (38), İsmail Kurtsal (53) ve Şaban Kurtsal (61) olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Müslüm Gök (48) ise, ilk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan ambulansla Konya'ya sevk edildi. Adrese sevk edilen polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak iş yerinde inceleme yaptı. Olaydan sonra kaçan cinayet zanlısı Cem K. polise giderek teslim oldu. Olayda hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Katliamdan önce 1 kişiyi öldürüp kanala atmış
Polis tarafından sorgulanan cinayet zanlısı Cem K.'nın müteahhit bürosuna gerçekleştirdiği saldırıdan önce de ilçeye bağlı Akhüyük Mahallesinde olayla ilgisi bulunduğu öğrenilen Savaş Kaynak isimli şahsı da öldürüp kanala attığını itiraf etti. Cinayet zanlısının itirafı doğrultusunda araştırma yapan polis ekipleri, belirtilen kanalda Savaş Kaynak'a ait cesede ulaştı. Zanlı Cem K.'nin evinin yıkılmasını istemediği, müteahhit ile anlaşan komşularına kızdığı için saldırıyı gerçekleştirdiği iddia ettiği öğrenildi. Polis ekiplerinin Savaş Kaynak'ın cesedinin bulunduğu kanaldaki incelemeleri sürüyor.

TOPLANTIYI POMPALI TÜFEKLE BASTI

Konya'nın Ereğli ilçesindeki bir inşaat müteahhitlik bürosunda meydana geldi. İddialara göre kentsel dönüşüm projesi kapsamında Müteahhit İbrahim Gök (38), İsmail Kurtsal (53) ve Şaban Kurtsal anlaştıkları apartman sakinleri ile kendilerine ait inşaat bürosunda toplantı için bir araya geldi. Toplantı sırasında yine aynı apartmanda oturan ancak, müteahhitler ile anlaşmaya ikna edilemeyen Cem K. pompalı tüfekle yaklaşık 10 kişinin bulunduğu büroyu basarak ateş açtı. Silah seslerini duyan vatandaşların ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 4 kişiden 3'ünün olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşıldı. Ağır yaralanan 1 kişi ise ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay sırasında müteahhitler A.S ile E.K.'nın büronun arka kapısından kaçarak ölümden kurtuldukları öğrenildi.

BİR KİŞİYİ DAHA ÖLDÜĞRÜP TESLİM OLDU

Katliamın ardından kendisine ait otomobille olay yerinden kaçan C.K. yine apartman komşusu olan bir kişiyi de Akhüyük mahallesinde pompalı tüfekle öldürdü. Şüpheli son cinayetten sonra polisi arayarak "Birini daha öldürdüm. Gelin teslim olacağım" dedi. Verilen adrese giden polis, şüpheliyi gözaltına aldı. Saldırganın otomobilinde, 2 pompalı tüfek ile 1 av tüfeği bulundu.

"MÜTEAHHİTLE ANLAŞTIKLARI İÇİN ÖLDÜRDÜM"

C.K'nın verdiği ilk ifadesinde "Müteahhitler defalarca gelip apartmanı yıkıp yerine yenisini yapacaklarını söylediler. Ben ve apartman sakinleri önce karşı çıktık. Ardından aynı apartmanda oturduğumuz diğer daire sahipleri müteahhitle anlaştılar. Buna çok öfkelendim onlarla defalarca konuşup bu işten vazgeçmelerini söyledim. Kabul etmediler. Bugün son toplantıyı yapıp imza atacaklarını duydum. Amacım hepsini öldürmekti. Ama olmadı. Olay sonrası kendime ait otomobil ile kaçıp apartman sakinlerini komşularla tanıştırıp bu olaylara sebep olan emlakçı Savaş Kaynak'ı buldum. Ona da ateş ettim yere yığıldı. Su kanalına attım. Müteahhitlerle anlaştıkları için çok öfkelenmiştim. Aklım başımdan gitmişti' dediği öğrenildi. Öte yandan evli 3 çocuk babası Savaş Kaynak'ın cesedi bir su kuyusunda bulundu. Zanlı adliyeye sevk edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.