Yeni doğan bebeğini balkondan attıp öldürdüğü iddiasıyla yargılanıyor

Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'de 9 ay önce, tuvalette doğurduğu bebeğini evin balkondan boş araziye atarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yakalanıp tutuklanan 35 yaşındaki R.G.A.'nın, 'kasten adam öldürme' suçundan, ağırlaştırılmış...

15 Eylül 2015 Salı 15:14
Yeni doğan bebeğini balkondan attıp öldürdüğü iddiasıyla yargılanıyor






Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'de 9 ay önce, tuvalette doğurduğu bebeğini evin balkondan boş araziye atarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yakalanıp tutuklanan 35 yaşındaki R.G.A.'nın, 'kasten adam öldürme' suçundan, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davaya devam edildi. Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gelen heyet raporunda, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Mahkeme heyeti, avukatının itirazı üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve yeni rapor alınması için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilmesine karar verip duruşmayı erteledi.
Geçen 11 Ocak'ta Konak İlçesi Halil Rıfatpaşa Caddesi üzerindeki boş arsada yeni doğmuş bir bebeğin cansız bedeni bulundu. Polis, bebeğin cesedinin bulunduğu arsanın bitişiğindeki binanın 4'üncü katında özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan R.G.A.'yı gözaltına aldı. R.G.A. mahkemece tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı R.G.A., hakkında 'Kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açtı.
'CEZAİ EHLİYETİ TAM' RAPORU
12'nici Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 4'üncü duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık R.G.A. ile avukatları Akif Duygu ve Başak Eraslan katıldı. Mahkeme Başkanı hakim Ali Naki Ceylan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden gelen heyet raporunu okudu. Ceylan raporda, sanığın bugünkü durumu ile cezai ehliyetinin azaltan ya da kaldıran bir nitelikte hastalık olmadığını, cezai ehliyetinin tam olduğunu, depresif bozukluk tespit edildiğini belirtti.
Sanık R.G.A. ise "Avukatlarımın beyanlarına katılıyorum. Ben talihsiz bir olay yaşadım. Aklıma gelmeyen başıma geldi. Ben kendimi tanıyamaz hale geldim. Kendimden nefret ediyorum" dedi.
Mahkeme Başkanı Hakim Ali Naki Ceylan, sanığa yeni rapor alınması için dava dosyası ile birlikte Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilerek, gerektiği takdirde müşahade altına alınmasına, tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.