Bülent Arınç; "Ben başkaları gibi 400 vekil istemiyorum"

Bülent Arınç, 400 vekil ve Burhan Kuzu'nun başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarına sert çıkışlarda bulundu. Bu dönem aday olmayan Arınç "Manisalılar akıllı insanlardır. Kar ve zararın nerede olduğunu bilirler" dedi.

21 Ekim 2015 Çarşamba 15:58
Bülent Arınç;






Bülent Arınç; "Ben başkaları gibi 400 vekil istemiyorum"

 Bülent Arınç, 400 vekil ve Burhan Kuzu'nun başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarına sert çıkışlarda bulundu. Bu dönem aday olmayan Arınç "Manisalılar akıllı insanlardır. Kar ve zararın nerede olduğunu bilirler" dedi.

Bülent Arınç, akp, chp, mhp, hdp, iktidar, 1 kasım, seçim, siyaset
Manisa'da yayın yapan Medya TV'de açıklamalarda bulunan Arınç, "Menfaatimizin nerede olduğunu bilmemiz lazım" dedi ve şöyle devam etti;"Ben giderim benden daha iyisi gelir, ben buna razıyım ama soruyorum bu partilere  biz gelemeyiz, gelsek de bir şey yapamayız, diyorlar. MHP’nin herşeye hayır demesinin nedeni, ben iktidara hazır değilim vardır. Oysa bizim 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Bir siyasi parti seçimden sonraki pazartesi gününü düşünerek iktidar olamaz."

"Söz verdim aday olmadım"

Arınç, 1 Kasım'da neden aday olmadığına ilişkin sorulara karşılık da, şu yanıtı verdi; "İlkokuldan itibaren Manisa’da yaşayan, mesleğini burada icra eden bir insanım. Doğru bildiğimizden dönmedik. Sabırla başarılı olacağımıza inandık. MSP’den sonra Refah Partisi ve AK parti. 13 sene önce 20 sene önce girdiğim parlamentoya veda etmek istedim. 4 dönem Manisa milletvekilliği yaptım. Sözümün eri olmam lazım. Ara vereceğimi söyledim. Çok teklifler geldi ülkemizin birçok yerinden. Bir insanın hayatında 20 yıl parlamenterlik yeterli, bundan sonra yine siyasetin çok fazla dışında kalmamak kaydıyla daha fazla okuyan, daha dinlenen, düşüncelerini  halkla paylaşan bir insan olmayı arzu ettim."

"Başbakan aday olmam için teklif getirdi"

AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kendisine adaylık teklifi getirdiğini de anlatan arınç, "Genel Başkan bana yine adaylık teklif etti. Partide görev al, dedi. Sağ olsunlar bana anlayış gösterdiler. Belki de üç dönemlik içinde kendi irademle aktif siyaset dışında kalan oldum" diye konuştu. 

"Üç parti'nin tek gayesi, Ak partiden kurtulmak"

CHP, MHP ve HDP'den, "onlar düşmanımız değil, siyasi rakiplerimiz" diye bahseden Bülent Arınç, 7 Haziran sonrasında neden koalisyonun kurulamadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi;"7 Haziranda ortaya çıkan tablo, biz 1.partiyiz yüzde 41 ve 258 milletvekili; Üçünü toplasanız AK parti ediyor. Üçü bir araya gelip hükümet kurmaları doğru olurdu. Çünkü üçü birleşip tek gayeleri ak partiden kurtulmak. Türkiye’de 21 ilde çalışma yaptım. Bunlar düşmanımız değil, rakiplerimiz."
Son Güncelleme: 21.10.2015 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.