ÇAVUŞOĞLU: AFRİKA KITASININ KALKINMASI İÇİN DESTEK VERİYORUZ

ANKARA () - DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Fildişi Sahili Devlet ve Dışişleri Bakanı Charles Koffi Diby, ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Afrika kıtasının kalkınması için özellikle TİKA aracılığıyla kalkınma...

16 Aralık 2014 Salı 18:14
ÇAVUŞOĞLU: AFRİKA KITASININ KALKINMASI İÇİN DESTEK VERİYORUZ






ANKARA () - DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Fildişi Sahili Devlet ve Dışişleri Bakanı Charles Koffi Diby, ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Afrika kıtasının kalkınması için özellikle TİKA aracılığıyla kalkınma programlarına çok destek veriyoruz. Fildişi Sahili'ne de bu anlamda desteklerimizi arttırarak devam ettireceğiz" dedi.
Türkiye ile Fildişi Sahili Devleti'nin ekonomik sosyal ilişkilerinin güçlenerek arttırılması gerektiğine vurgu yapan Çavuşoğlu, "Son 10 aylık rakama baktığımız zaman toplam dış ticaret hacmimizin 270 milyon dolar olduğunu görüyoruz. Ama aramızdaki potansiyeli yansıtmayan bir rakam. Çok daha iyi noktada olması gerektiğine inanıyoruz. Ekonomik ve teknik işbirliği anlaşmasının yürürlüğe girmesini istiyoruz. Türkiye bu anlaşmayı onayladı. Fildişi Sahili'nin de bir an önce onaylamasını bekliyoruz. Afrika kıtasının kalkınması için özellikle Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla kalkınma programlarına çok destek veriyoruz. Fildişi Sahili'ne de bu anlamda desteklerimizi arttırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.
"BU İŞBİRLİĞİNİN KAZAN- KAZAN' OLACAĞINA İNANIYORUM"
Fildişi Sahili Devlet ve Dışişleri Bakanı Charles Koffi Diby, Türkiye ile olan ekonomik ilişkilerin önemine vurgu yaparak, Bu işbirliğinin 'kazan kazan' olacağına inanıyorum. Fildişi Sahili'ne gelip yatırım yapacak bir ekonomik aktörün tabi ki kazancını ülkesine de transfer edebileceğini söylemek istiyorum. Eğer Türkiye Batı Afrika'ya zaten girmek arzusu içindeyse bizden geçmesi gerekecek. Çünkü biz bu alt bölmenin giriş kapısıyız" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.