Erdoğan, Konuşacaklarımız var, konuşamayacaklarımız var

101 gün sonra kurtarılan Musul Başkonsolosluğu çalışanlarını Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Erdoğan, "Konuştuklarımız, konuşacaklarımız bir de konuşamayacaklarımız var. Çünkü devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez'' ifadesini kullandı.

21 Eylül 2014 Pazar 12:56
Erdoğan, Konuşacaklarımız var, konuşamayacaklarımız var






Erdoğan, Konuşacaklarımız var, konuşamayacaklarımız var

Terör örgütü IŞİD elinde 101 gün rehin tutulan Musul Başkonsolosluğu çalışanlarını kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Metanetle 101 bekledik, şimdi konuşacaklarımız var, konuşamayacaklarımız var' dedi.  101 gün sonra kurtarılan Musul Başkonsolosluğu çalışanlarını Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Erdoğan, ''Metanetle kurtuluşu beklediniz hiçbir oyuna gelmediniz bu sabrınız her türlü takdirin üstündedir'' dedi. Personelin 1 ay izinli olacağını açıklayan Erdoğan, "Konuştuklarımız, konuşacaklarımız bir de konuşamayacaklarımız var. Çünkü devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez'' ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD'in elinden 101 gün sonra kurtarılan Musul Başkonsolosluğu personelini kabul etti.

Personele hitap eden Erdoğan, "Metanetle kurtuluşu beklediniz hiçbir oyuna gelmediniz bu sabrınız bu metanetiniz her türlü takdirin üstündedir bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum'' şeklinde konuştu.

Olayın en başından itibaren personelin hayatını riske atacak adımlardan uzak durduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihe mal olacak bir imtihandan geçtik ve bu imtihan başarı ile sonuçlandı. Türkiye artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye bu" dedi.

ABD'nin IŞİD'le Mücadele Eylem Planı'nı hatırlatan Cumhurbaşkanı, alıkonulan Türk vatandaşları nedeniyle Türkiye'nin koalisyona girmediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı'nın, konsolosluk çalışanlarına bir de müjdesi vardı. Erdoğan, 46 personelin bir ay boyunca izinli olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

''Dönüşünüz gerçekten bizlere ayrı bir mutluluk yaşattı. 102 gün aradan sonra bu buluşma adeta bir bayram buluşması gibiydi. Bu sürede herhangi bir tahrike oyuna gelmeden bu süreci takip ettik. Bayram denilecek bir sonla bu iş noktalanmış oldu. Bu tabii ayrı bir mutluluktu. Yakınlarınız da burada aynı çileyi çekti.

'TARİHE MAL OLACAK BİR İMTİHAN'

Bugün sizlerle bir arada olmak şahsı ailem milletim için ayrı bir mutluluk vesilesi. Metanetle kurtuluşu beklediniz hiçbir oyuna gelmediniz bu sabrınız bu metanetiniz her türlü takdirin üstündedir bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Tarihe mal olacak bir imtihan sürecinden geçtik ve bu imtihan başarıyla neticelendi.

'OYUNA GELMEDİK'
İçeride ve dışarda bazı siyasetçiler ve bazı medya kuruluşları, bilerek ya da durumun nezaketini bilmeden oldukça sorumsuz tavırlar sergilediler. Bu oyuna gelmedik. Personelimizin can güvenliğini düşünüp sükutu tercih ederken, konuşmak yerine iş yapmanın mücadelesini verirken durumun hassasiyetinden maalesef rant sağlama gayreti içinde olanlar da bu arada oldu. Onlar söyledikleri sözlerin, attıkları manşetlerin, yaptıkları yorumların personelimizin canına mal olabileceğini düşünmezken biz sabırlı davrandık.

'KOALİSYON TALEPLERİNE EVET DİYEMEZDİK ÇÜNKÜ...'
Bu çalışmayı MİT, TSK hep beraber yürüttük. Umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik. Başarısız olmayı aklımızın ucundan dahi geçirmedik. Sizlerin can güvenliğini düşünmek asli görevimizdi. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını muhafaza etmek bizim için çok çok önemliydi. Eğer biz, bazı koalisyon taleplerine, tekliflerine o anda hemen 'Ne demek tabii biz de varız' denilebilirdi. Dünyanın devleri bir arada. Ama biz hemen bu işe 'evet' diyemezdik. Çünkü bizim 49 canımız var.Bunlar hallolmadan adım atmayız atamayız. Onların özgürlüğünü düşünerek yol haritamızı ona göre belirledik.

'TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL'
Türkiye artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye bu. Büyük bir devlet olarak birtakım risklerle karşılaşmamız, birtakım imtihanlara maruz kalmamız son derece doğaldır. Şu anda 1 milyon 300 bin Suriyeli ve Iraklıyı topraklarımızda bir ensar anlayışıyla misafir ediyorsak bu, bu milletin büyüklüğünün ifadesidir. Ancak bombaların altında onları bırakmak çok büyük bir zulüm olurdu.

'KONUŞAMAYACAKLARIMIZ VAR'
Konuştuklarımız, konuşacaklarımız bir de konuşamayacaklarımız var. Çünkü devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez. Buradaki bu hassasiyetleri korumak durumundasınız. Korumadığınız zaman bunun farklı faturaları gelir. Tüm ailelere gösterdikleri bu vakur, sabırlı duruşları sebebiyle şahsım ve milletim adına şükranlarımı bildiriyorum.

'1 AY İZİNLİ SAYALIM'
Tabii çok ayrı kaldınız. Diyorum ki bu ara şöyle 1 ay bir izin. Yasal olarak 1 ay izinli sayalım ve 1 ay izin kullanmak suretiyle sizler şöyle ailece bir arada olun. Gerçi 3 aylık ayrılığa 1 ay yetmez ama... Yine de hayat devam ediyor. Bu bir fırsattır. 1 ay 1 aydır. Sizleri tekrar kutluyorum.''
Son Güncelleme: 21.09.2014 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.