Kıbrıs Gazidir,Şehittir,Milli Davadır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından KKTC'deki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

29 Nisan 2015 Çarşamba 23:06
Kıbrıs Gazidir,Şehittir,Milli Davadır






 
 Kıbrıs Gazidir,Şehittir,Milli Davadır

   MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından KKTC'deki gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'nin Twitter hesabındaki takipçileriyle paylaştığı mesajları şöyle: 

   "İkazla hatırlatıyorum: Tarihini bilmeyen toplumların talihi yaver gitmeyeceği gibi yaşadıkları coğrafyalarda tutunmaları da çok güçtür. Var olmak için katlanılan sıkıntıları önemsemeyen, ödenen bedelleri ruhunda ve şuurunda duymayanlar için gelecek zifiri karanlıktır.

    Vatan kavramına yabancı ve uzak duranların, tarihin yüklediği sorumlulukları idrak edemeyenlerin yolu her zaman fırtınaya açılacaktır. Bu fırtınada ki, alabora kaçınılmazdır. Bu fırtınada ki, devrilmek, gömülmek, ummanda kaybolup derinlere çakılmak vahim bir akıbettir. KKTC’de yapılan Cumhurbaşkanı seçimi ve sonrasında yaşanan tartışma ve polemik kabusu ister istemez bana bunları düşündürdü. Kıbrıs bize ecdat yadigarı vatan toprağıdır.

Kıbrıs Gazidir,Şehittir,Milli Davadır

    Kıbrıs gazidir, Kıbrıs şehittir, Kıbrıs milli davadır. Ve davadan dönmek kaybetmek, yenilmektir. KKTC 15 Kasım 1983’de Akdeniz üzerinde bir umut gibi doğdu, bir onur nişanesi gibi parladı, bir fedakârlık numunesi gibi çağladı. Kıbrıs 307 yıl hâkimiyetimizde kaldı. Kıbrıs Türk halkı 1974’den beri varlık ve birlik yolunda can ve kan pahasına mücadele verdi. Kıbrıs Türk’ünün 1960’ta kurulan Kıbrıs   Cumhuriyeti’nin anayasal kurucu ortağı olmasına rağmen hep hakkı yendi, hep mağdur edildi.

   Rumlar rahat durmadı, Türk varlığına sürekli diş biledi. Emperyalist çevreler boş durmadı, devamlı tuzak ve tahriklerle huzur kaçırdı. Kıbrıs davasının köşe taşı, Kıbrıs Türklüğünün yılmaz savunucusu Merhum Denktaş’ın neler çektiğine, neleri göze aldığına tarih şahittir. Kıbrıs bizim için etrafı sularla çevrili stratejik önemde, siyasi değerde, jeopolitik özelde bir adadan ziyade, vatandadır, vatan toprağıdır. Adada adil, eşit, kalıcı ve barışçı bir temelde; iki toplumlu, iki kesimli bir devlet oluşturulması geciktikçe inkar siyaseti durmayacaktır. Kıbrıs Türklüğü çözüm yorgunudur.   Bitmeyen, netice almayan, yılan hikayesine dönen müzakereler aslında Türklüğün tasfiyesine odaklıdır.

    KKTC bir Türk devletidir. Ayakta durması, varlığını uluslararası topluma tescil ettirmesi, meşruiyet kazanması en tabii hakkıdır. Kıbrıs Türk toplumu Akdeniz’den çıkarılmak istenmektedir. Yavru vatan kavramına laf olsun diye itiraz edenler dünkü ver kurtulcu zihniyettir.

    Denktaş’ı kast ederek çözümsüzlük çözüm değildir diyorlardı. Yes Be Annem diyerek teslimiyetçiliği övüyorlardı. Şimdi ise vatan diyorlar. Türk askerine işgalci muamelesi yapanlarla masalara kurulup sevgi yumağı oluyorlardı. Şimdi ise verilen şehitlerden bahsediyorlar. 41 yıldır Kıbrıs’ta çözüm olsun deniyor. 2008’den beri 
Son Güncelleme: 29.04.2015 23:10
Anahtar Kelimeler:
Devlet BahçeliKıbrıs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.