Sinan Oğan; Hendekler kazılırken hükümet neredeydi?

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, İzmir'de yaptığı konuşmada hükümetin Güneydoğu'da izlediği politikaları sert bir dille eleştirdi.

20 Mart 2016 Pazar 01:17
Sinan Oğan; Hendekler kazılırken hükümet neredeydi?






Sinan Oğan; Hendekler kazılırken hükümet neredeydi?

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, hem hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hem de kendi parti yönetimine yönelik eleştirilerde bulundu. Oğan, “Türkiye'nin bir bölgesi adeta kurtarılmış bölge gibi lanse ediliyor. Bu hendekler kazılırken bu devlet neredeydi ? Bu hendekler kazılırken bu devleti yönetenler neredeydi? Biz uyardığımızda bize 'kandan besleniyorsunuz' diyenler şimdi utanıyorlar mı acaba?" diye konuştu. Oğan, Devlet Bahçeli'ye de kurultaya kol kola gitme çağrısında bulundu.

MHP'nin genel başkan adaylarından Sinan Oğan, İzmir Hilton Oteli'nde, partililerle buluştu. Burada kendisine sevgi gösterilerinde bulunan partililerine konuşan Sinan Oğan'a, Alpaslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş ile Osmaniye eski Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu da destek verenler arasında yer aldı. Sinan Oğan konuşmasında, hem hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hem de kendi parti yönetimine yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

HENDEKLER KAZILIRKEN, DEVLETİ YÖNETENLER NEREDEYDİ?

Konuşmasının başında son zamanlarda artan terör olaylarına değinen Sinan Oğan, “Türkiye yönetilmez bir halde bulunduğu bu günlerde, MHP'yi iktidara taşıyacak projeleri anlatmak yerine, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu anlatmak mecburiyeti hasıl olmuştur. Bundan iki sene önce teröristlerle kucaklaşan bir Türkiye manzarası vardı önümüzde. Üç sene önce teröriste 'sayın' denilen bir Meclis vardı Türkiye'de. Şimdi Türkiye'nin dört bir yanında canlı bombalar dolaşıyor. Türkiye'nin bir bölgesi adeta kurtarılmış bölge gibi lanse ediliyor. Bu hendekler kazılırken bu devlet neredeydi? Bu hendekler kazılırken bu devleti yönetenler neredeydi? Biz uyardığımızda bize 'kandan besleniyorsunuz' diyenler şimdi utanıyorlar mı acaba ?" dedi.

"TERÖR İSTEDİĞİ NOKTAYA GELMİŞ DURUMDADIR"

Salona geldiği sırada İzmir sokaklarını bomboş gördüğünü aktaran Sinan Oğan, “Gelirken güzel İzmir'i seyretmeyi planlıyordum ama İzmir sokakları bomboş. Dün Çanakkale'deydim. Sokaklar bomboştu. Ankara ve İstanbul sokakları bomboş. Terör, istediği noktaya gelmiş durumdadır. Terör ve teröristin istediği tek şey korkutmak ve sindirmektir. İzmir sokakları bomboş ama, İzmir'in en büyük salonu ülkücülerle dolup taşıyor. Herkesi korkutup sindirebilir terör, ama ülkücüleri asla. Terörün ve teröristin anladığı dil müzakere değil mücadeledir. Mücadeleyi korkaklar, teröriste 'sayın' diyen değil ülkücüler yapar" dedi.

TÜRKİYE'Yİ RAYINA SOKACAĞIZ

Rayından çıkmış bir Türkiye'yi yeniden rayına sokacaklarını vurgulayan Sinan Oğan, ülkücülerin iktidar olduğu bir Türkiye için yola çıktıklarını da söyleyip, “Hiç olmadığı kadar ülkücü ahlak, ülkücü iman, ülkücü bilek, ülkücü aklına sahip kadroların bu ülkeyi yönetmesine ihtiyaç var. Teröristlerle akılla, yürekle, bilekle, imanla mücadele edecek kadrolarımız hazır. Biz bu ülkede yerleştirilmek istenen korku imparatorluklarının tamamını yıkmak için yola çıkıyoruz. Türkiye'de bir yönetim boşluğu olduğu açık seçik ortadadır. Terörün iktidarı, muhalefeti olmaz. Teröristin mezhebi, meşrebi, dini, kökeni olmaz. Bu iktidara çağrım var, samimi şekilde mücadele edecekseniz, sadece terörle mücadelenize destek veririz ama samimi olmak lazım. Teröriste 'terörist' demek lazım , 'sayın' demeyeceksiniz" dedi.

SİZİN MİLLETVEKİLLİĞİNİZ YOK HÜKMÜNDEDİR

Türkiye'de son zamanların en önemli tartışma konularından dokunulmazlıklara değinen Sinan Oğan, “Meclis'te milletvekili olmanın birinci şartı yemin etmektir. Anayasa üzerine yemin ediliyor, namus ve şeref üzerine yemin ediliyor. Hal böyleyken teröristlerin cenazesine gidenler, teröristlerle kucaklaşanlar, teröristleri savunanlar bu yeminlerini bozmuş olmuyorlar mı? Dokunulmazlık tartışması var. Kalksın mı kalkmasın mı? Yarısı mı kalksın, hepsi mi kalksın? Şu an Meclis yeminine sadık olmayanların milletvekili dokunulmazlığından bahsetmek mümkün müdür? Yemin yok hükmündeyse sizin milletvekilliğiniz de yok hükmündedir. Herhangi bir fezlekeye gerek duymadan yeminine sadık olmayan milletvekili, milletin vekili olamaz. MHP'nin Meclis'teki sayın milletvekilleri de üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklardır. Terörle mücadelede reçeteyi sunalım ki, iktidarda oldukları süre boyunca bunu yapsınlar, ama yapamayacaklarsa da, yürekleri, bilekleri yetmiyorsa, akılları yetmiyorsa derhal çekilsinler" dedi.

GENEL MERKEZİ ELEŞTİRDİ, KURULTAY ÇAĞRISI YAPTI

MHP'yi iktidar yapmak için yola çıktıklarını söyleyen Sinan Oğan, “Biz MHP'nin seçimlerdeki başarısızlığını ve iktidara gelmediğini ortaya koyduk ve 'milliyetçilerin iktidar olması lazım' dedik. Bunun için yola çıktık ama şimdi görüyoruz ki; hiç olmadığı kadar kurultay sürecimiz önem kazanmıştır. MHP'nin kaderi hiç olmadığı kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin kaderiyle aynı olmuştur. MHP kurultayını gerçekleştirip iktidar yürüyüşü yaptığı takdirde Türkiye'nin önündeki sorunlar da, kara bulutlar da dağılacaktır. AKP'yi, CHP'yi geçtik, Meclis'te PKK'nın gerisinde bırakan kadro MHP'yi yönetmeye devam ettiğinde, MHP bu ülkenin kaderinde söz sahibi olmadığında, bu ülke kaybetmeye mahkum olacaktır.
Genel başkanımız, Devlet abimiz, kurultayımıza kol kola gidelim, omuz omuza gidelim. Bir genel başkan seçip onun etrafında toplanalım. Sonra da genel başkanının yanında iktidar yürüyüşümüzü başlatalım. Bu yola koltuk sahibi olmak, bir şeyler elde etmek için çıkmadık. Kurultayımızı toplayacağız. Buna ne saray ne de genel merkezimiz engel olabilecek. Ülkücü kimlikle sesleniyorum biz ülkülerle kucaklaşmak istiyoruz. Telefonla tehdit etmeyin, biz PKK'lı değiliz. AKP'li değiliz. Biz ülkücüyüz. Allah'tan başka kimseden korkmayız. 7 Haziran'daki gibi kimseye sormadan erken seçim kararı almayacağız. Ülkücü iradeye danışacağız" dedi.
Sinan Oğan, toplantıya katılacak kişileri MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'ın, telefonla arayıp tehdit ettiğini de anlatıp, eleştirilerde bulunduktan sonra, “Biz sizin kardeşiniziz. Sizde bizimi kardeşimizsiniz" dedi.




Son Güncelleme: 20.03.2016 01:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.