Anne karnındaki bebeğin ihmal yüzünden öldüğü iddiası

Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Zeliha Özdemir'in karnındaki 19 haftalık bebeğin, doktor ihmali nedeniyle sıvı azalması sonucu öldüğü öne sürüldü. Zeliha Özdemir'in eşi...

11 Mayıs 2015 Pazartesi 18:32
Anne karnındaki bebeğin ihmal yüzünden öldüğü iddiası






Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Zeliha Özdemir'in karnındaki 19 haftalık bebeğin, doktor ihmali nedeniyle sıvı azalması sonucu öldüğü öne sürüldü. Zeliha Özdemir'in eşi Yakup Özdemir, ihmalle suçladığı doktor ve hastane hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi.
Devteşti Mahallesi’nde oturan 3 yaşında Kenan ve 5 yaşında Ayhan adında 2 oğlu olan Yakup Özdemir, geçen cuma günü, üçüncü çocuklarına hamile eşi Zeliha Özdemir’i, rahatsızlanınca Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne götürdü. İddiaya göre, yapılan muayenede kadının idrar yollarında enfeksiyon olduğu ifade edildi ve bebeğin sağlıklı olduğu belirtilerek ilaç yazılarak evine gönderildi.
Bugün sabah saatlerinde rahatsızlanınca tekrar hastaneye götürülen Zeliha Özdemir'in karnındaki 19 haftalık bebeğin kalp atışının olduğu ancak sıvı azalması nedeniyle operasyonla alınması kararlaştırıldı. Doğumhanede gerçekleştirilen operasyonla anne karnından çıkarılan bebeğin ölüm haberini alan Yakup Özdemir, doktorları ihmalle suçladı. 19 haftalık bebeğin cesedini ceset torbası içerisinde teslim alıp otomobilin arka koltuğunda oturan oğlu Ayhan'ın yanına koyan Yakup Özdemir yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Eşimin hamileliği sürecinde rahatsızlık yaşadığında muayene için bu hastaneye getirdim. Burada yapılan muayenede her defasında doktorlar, bir sorun olmadığını söyleyerek eşimi eve götürmemizi istedi. Bu sabah saatlerinde tekrar geldiğimizde ise bebeğin iyi olduğu ancak suyu olmadığını bana söylediler. 2 gün öncesinde bir sorun yok diyen doktorlar, anne karnındaki bebeği aldılar. Bizi resmen başlarından attılar. Bebeğim 4.5 aylıktı. Eşimin ufak bir kanaması oldu. İlaç yazarak, bizi eve gönderdiler. Yatmamıza gerek olmadığını söylediler. İki günde bir eşimi muayeneye getiriyordum. En son yaptığımız tahlilde idrar enfeksiyonu olduğunu söylediler. Biz endişe içeresindeydik, ancak doktorlar hiç endişeli değildi. Sabaha karşı eşimin kanaması oldu. 10 dakika içerisinde hastaneye yetiştirdim. Ancak doktorlar, tekrar bize bebeğin kalp atışlarının olduğunu suyunun olmadığını bize söyledi. Eşimin karnındaki bebek doktor ihmali yüzünden öldü. Bizi bu duruma düşüren doktorlar hakkında şikayetçi olacağım."
BAŞHEKİM: BEBEĞİ ALMAK ZORUNDA KALDIK
Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Eyüp Sabri Şeyhanlı, 19 haftalık hamile Zeliha Özdemir’in karnında ölen bebeğiyle ilgili inceleme yaptıklarını ifade ederek şöyle dedi:
"Hastamız muayene geldiği sıralarda anne ve bebeğin sağlıklı olduğunu, herhangi bir anormal durum olmadığı için ilaç tedavisiyle evine gönderildi. Ancak bu tür vakalarda 1 saat sonrası bile farklı sonuçlar meydana getirebiliyor. Bu yüzden bu tür gebelikte anne karında amniyon kesesindeki sıvının azalması riskli olduğunu için bebeği almak zorunda kaldık."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.