Azerbaycan 2015 Avrupa Oyunları'na hazır

 ALİ KAN - BAKÜ / Azerbaycan tarihinin en büyük spor organizasyonu olan BAKÜ 2015 (Avrupa Oyunları) için yapılan hazırlıklar tamamlanarak son aşamalara gelindi. Müsabakaların gerçekleştirileceği yeni stadyum ve spor salonlarının...

20 Mayıs 2015 Çarşamba 11:19
Azerbaycan 2015 Avrupa Oyunları'na hazır






 ALİ KAN - BAKÜ /

Azerbaycan tarihinin en büyük spor organizasyonu olan BAKÜ 2015 (Avrupa Oyunları) için yapılan hazırlıklar tamamlanarak son aşamalara gelindi.

Müsabakaların gerçekleştirileceği yeni stadyum ve spor salonlarının inşaatı tamamlandı. Mevcut tesislerin modernizasyon çalışması da bitirildi. Olimpiyat Oyunları, Bakü'de, Haziran'ın 12'sinde başlayacak ve 28'sinde sona erecek. Kültürel zenginliğin sergilenmesinin amaçlandığı oyunların ülke tanıtımına büyük katkı sağlaması bekleniyor. BAKÜ 2015'te, 49 ülkeden 6 bin sporcu mücadele edecek.

AVRUPA OYUNLARI'NI TARİH YAZACAK

Azerbaycan Milletvekili Adil Aliyev, Doğan Haber Ajansı'na () yaptığı açıklamada, Avrupa Oyunları'nın ilk defa Azerbaycan'da gerçekleşmesinin, Azerbaycan için kazanılan en önemli uğurlardan biri olacağını bildirdi. Azerbaycan'da sporun bu kadar ileri seviyeye taşınmasının merhum lider Haydar Aliyev'in sayesinde olduğunu vurgulayan Adil Aliyev, Avrupa Oyunları'nın dünya tarihine altın harflerle yazılacağını söyledi.

1993 yılında Haydar Aliyev'in iktidara tekrar gelmesinin ardından, spora çok önem verdiğini hatırlatan Aliyev, 1994 yılında Haydar Aliyev'in fermanıyla, Azerbaycan'da Spor Bakanlığı'nın kurulduğunu ifade etti. 2000 yılından itibaren, Azerbaycan'da spor salonlarının hızlı bir şekilde arttığını belirten Aliyev, sözlerine şöyle devam etti:

''Dünya ve Avrupa, Azerbaycan'da spor alanında yapılan yenilikleri gördü. Azerbaycan'daki uluslararası spor organizasyonlarını gördüler ve bundan dolayı Avrupa Oyunları'nı Azerbaycan'da geçirmek istediler. İlk Avrupa Oyunları'nın Azerbaycan'da gerçekleşmesini tarih yazacak.''

AVRUPA OYUNLARI'NIN TARİHİNDE BİR İLK AZERBAYCAN'DA YAZILACAK

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva da, Avrupa Oyunları'nın Azerbaycan için çok önemli bir organizasyon olduğunu, Avrupa Oyunları'nın tarihinde bir ilkin yazılacağını söyledi.

Paşayeva, Avrupa Oyunları Başkanı'nın, ''Azerbaycan, Avrupa Oyunları'na hazır. Biz bile bu kadar beklemiyorduk. Azerbaycan çok büyük bir işi başardı'' şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak, bunun Azerbaycan'a olan itimadın artmasından kaynaklandığını ifade etti.

Paşayeva sözlerine şöyle devam etti;

''Avrupa Oyunları'nın ilk olarak, Azerbaycan'da yapılmasına, Avrupa ülkelerin birçoğu oy verdi. Bunun sebebi ise Azerbaycan'da bu zamana kadar gerçekleştirilen uluslararası yarışmalar ve uluslararası etkinliklerin başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olmasıdır. Avrupa Oyunları'na Ermeni lobisi tarafından gölge düşürülmek istense de, Avrupa Oyunları'na Azerbaycan tam olarak hazır ve en iyi bir şekilde bu oyunlar gerçekleşecektir.''

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.