Türkler Fanatik'likte zirveyi zorluyor

UEFA Şampiyonlar Finali öncesinde MasterCard Avrupalıların fanatizm nabzını ölçtü. Araştırmada Türk fanatikler Avrupalı rakiplerini zorlayacak gibi görünüyor.

05 Haziran 2015 Cuma 10:59
Türkler Fanatik'likte zirveyi zorluyor






Türkler Fanatik'likte zirveyi zorluyor

UEFA Şampiyonlar Finali öncesinde MasterCard Avrupalıların fanatizm nabzını ölçtü

 
6 Haziran akşamı Berlin’de Juventus ve Barcelona arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali öncesinde, turnuvanın resmi sponsoru MasterCard, taraftarların futbol tutkularını ölçtü. Avrupa çapında 5000 taraftarla yapılan Taraftarların Fanatizm Raporu futbolseverlerin bu spora olan bağlılığını gözler önüne seriyor.

 Rapora göre İtalyanlar, İspanyolların hemen önünde en fanatik millet olarak dikkat çekiyor. İtalyanların yüzde 73’ü maç öncesinde totem yapmanın başarıya etki ettiğine inanıyor. İtalyanların yarısı, tribünde maç izlerken uğur getiren forma ve kıyafetlerini giydiğini itiraf ediyor. Avrupa’da birçok fanatik taraftar için futbol maçlarının olduğu günlerde maçtan daha önemli bir şey yok. Özel aile kutlamalarını, doğum günlerini hatta düğünleri bile maçlar için kaçırdığını söyleyenler arasında birinci sırada %69’la İtalyanlar geliyor. Onları İspanyollar ve Fransızlar takip ediyor. Ankete katılanlar arasında her beş kişiden ikisi maç için önemli bir günü kaçırdığını söylüyor. Sadece Portekizliler ailelerinin tuttukları takımdan önce geldiğini düşünüyor. Her beş Portekizliden dördü, tuttuğu takımın maçını aileyle geçirilecek önemli bir gün için izlemeyebileceğini söylüyor.

 
Avrupa genelindeyse üç taraftardan biri maç için işe gitmemeyi göze alıyor. İspanyollar takımlarına en bağlı taraftarlar olarak %90’ın üzerinde mutlaka deplasman maçlarını takip ediyor. Portekizliler ve İsveçlilerse deplasman maçlarını evde izlemeyi seviyor. Avrupalılar için deplasmanda maç izlenecek en güzel ülkeler İngiltere ve İspanya. İspanyollar kişi başı 457 Euro’luk harcamayla Avrupa deplasmanlarında en çok para harcayan taraftarlar.

Türkler fanatiklikte zirveyi zorluyor

Türkiye’de taraftarlar Avrupa’nın en fanatikleri arasında. Her iki taraftardan biri, tuttuğu takımın maçı için “Hastayım” diyerek işe gitmediğini itiraf ediyor. Fanatik taraftarların %70’i Avrupa maçı için takımını yalnız bırakmayarak deplasmana gittiğini söylüyor. Türk taraftarların bir Avrupa deplasmanında harcadığı ortalama miktar ise 333 Euro. Türk taraftarların üçte biri önemli bir maç için aileleriyle geçirecekleri önemli bir günü ya da kutlamayı göz ardı edebileceğini söylüyor. Fakat Türkiye’deki maçların diğer Avrupa ülkeleri için çekiciliği yok. Avrupa ülkelerinden ankete katılan her 50 kişiden sadece 1’i takımlarının Türkiye’ye deplasmana gitmesi halinde heyecan duyacaklarını söylüyor.

Ligi’nin en iyisi Messi

Taraftarların Fanatizm Raporu anketinde ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu da taraftarlara soruldu. Türkler, İngilizler, Almanlar, İspanyollar, Hollandalılar, İtalyanlar, Ruslar ve Macarlar 6 Haziran’daki finalde dördüncü UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu için Barcelona formasıyla sahaya çıkacak Lionel Messi’yi seçerken; Portekiz ve Fransa milli değerlerine bağlı kaldı. Portekizliler vatandaşları olan Cristiano Ronaldo’yu oyladı. Fransızlarsa efsane isim Zinedine Zidane’ı seçti.
Son Güncelleme: 05.06.2015 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.