Facebook neden çöktü?

Sadece 15 dakikalık çökme, Amerikalı kullanıcıları çileden çıkardı. Twitter kullanıcıları FBI ve polisten yardım istedi. Krizin faturası ise yarım milyar dolar

04 Eylül 2014 Perşembe 03:12
Facebook neden çöktü?






Facebook neden çöktü?


Sosyal medya devi Facebook'un Amerikalı kullanıcıları bugün 'Error' krizi yaşadı. Kıta genelinde büyük krize neden olan çökmeyle ilgili Facebook henüz bir açıklama yapmadı, ancak kısa süreli kesintinin maliyeti şirkete tam yarım milyar dolara mal oldu. Şirket hisseleri yüzde 1.2 oranında değer kaybetti.

Facebook'a girmek isteyen kullanıcılar yarım saat boyunca hata mesajıyla karşılaştı. Amerikalı kullanıcılarının başka sosyal paylaşım sitelerinde "Facebook çöktü, birileri 911'i arasın' gibi mesajlar paylaştığı kesintide, Facebook hisseleri yüzde 1.2 dolar oranında değer kaybetti.

Bu yıl içinde Mayıs ve Haziran ayında da uzun süreli olarak erişime kapanan Facebook, kullanıma kapalı olduğu sürece küresel boyutta dakika başına 22,453 dolar zarara uğruyor. Facebook'un bugün yaşadığı erişim sorununun dünyada en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesine maliyetinin yarım milyon doları aşacağı belirtiliyor.
Son Güncelleme: 04.09.2014 09:28
Anahtar Kelimeler:
Facebook Neden çöktü?
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.