11. Cumhurbaşkanı Gül'den Flaş uyarı: Politikaları gözden geçirelim

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin ortadoğu politikaları konusunda önemli uyarılarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dinlediği konuşmada Gül "Ortadoğu ve Arap politikalarımızı gözden geçirmeliyiz" dedi...

12 Temmuz 2015 Pazar 08:14
11. Cumhurbaşkanı Gül'den Flaş uyarı: Politikaları gözden geçirelim






11. Cumhurbaşkanı Gül'den Flaş uyarı: Politikaları gözden geçirelim

Türkiye’nin dış politikalarını eleştiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Mısır'dan Libya'ya ilişkilerimizi geliştirmeliyiz, tekrar Türkiye'nin ilham olacağı bir duruma gelmeliyiz. Ortadoğu politikamızı gözden geçirmekte fayda var" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dinlediği konuşma sırasında Gül "İslam ülkeleriyle iyi geçinmeliyiz" vurgusu yaptı. Gül'ün bu sözleri merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın "Türkiye hiç bir İslam ülkesiyle sorun çıkarmamalı" sözlerini hatırlattı.

GÜL KONUŞTU ERDOĞAN DİNLEDİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Dostluk Derneği'nin düzenlediği iftar programına katıldı. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önce kürsüye davet edilen Abdullah Gül, Türkiye’nin dış politikalarını eleştirerek, "Henüz Ortadoğu'da Filistin meselesi çözülmemişken, kalıcı barış sağlanmamışken, İslam ülkelerinin kendi kendini tüketiyor olması gerçekten çok acıdır. Bu bakımdan inanıyorum ki; Türkiye olarak bu ülkelere yardımcı olmak durumundayız. Bunun için de şüphesiz ki; hepsiyle ilişkimizi geliştirmeliyiz” dedi.

Gül, “Libya'dan Mısır'a kadar, Yemen'den bütün Körfez ülkelerine kadar, nasıl bir zamanlar onlara ilham olduysak, yeniden bu ülkelere ilham olucu, yol gösterici olacağı bir duruma gelmek gerekir. Bu anlamda açıkçası, Ortadoğu ve Arap politikalarımızı daha gerçekçi bir şekilde gözden geçirmenin de faydalı olacağı kanaatindeyim. Çünkü bölgede başka bir gelişme de söz konusu. Büyük bir kaos ortaya çıkarsa, bu kaosun içerisinden çıkacak, hiç tahmin etmediğimiz sürprizlerle karşı karşıya kalabiliriz" diye konuştu.
Son Güncelleme: 12.07.2015 08:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.