AYDIN TEMA FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, 2012-2013 yılında TEMA Vakfı olarak Aydın’da yaptıkları faaliyetleri anlattı.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
AYDIN TEMA FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR






TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, 2012-2013 yılında TEMA Vakfı olarak Aydın’da yaptıkları faaliyetleri anlattı.
TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği olarak, Genel Merkezle eş güdüm içinde çalıştıklarını belirten Özdemir, 9 ilçede gönüllü sorumlular ve ekiplerle aktif hale geldiklerini dikkat çekti. Buharkent, Karacasu, Bozdoğan, Kuyucak, Köşk, İncirliova, Koçarlı ilçeleri ile beldelerde saha örgütlenmelerinin hız kesmeden devam ettiğini öne süren Özdemir, ADÜ Genç TEMA Topluluğunun da kurulması için çabalarının sürdüğünü işaret etti.
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile TEMA Vakfı Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Protokol çerçevesinde, 2012-2013 eğitim öğretim yılında ülke genelinde 69 bin öğrenciye Minik TEMA programı uygulandığını anımsatan Özdemir, “60 ilden 240 öğretmene ‘Ekolojik Okur Yazarlık’ eğitimi verildi. Ekolojik Okur Yazarlık eğitimi alan öğretmenlerimiz eliyle 50 ilde 30 bin öğretmenimize ulaşıldı. 2012-2013 eğitim öğretim yılı içinde, ilimizde, 22 okulun 162 sınıfında 3824 öğrenciye Minik TEMA programı, 6 okulun 21 sınıfında 475 öğrenciye Yavru TEMA programı öğretmenlerimiz eliyle uygulanmış, 4 formatör öğretmenimiz tarafından İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizce seçilen yüzlerce öğretmenimize ‘Ekolojik Okur Yazarlık’ semineri verildi. Hali hazırda daha birçok projemiz bulunmakla birlikte kısacası bizim için toprak yaşamdır” dedi.
TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği tarafından 2013 yılı içinde; 22 okul ve kurumda, 3086 öğretmen ve öğrenciye yol hariç 30 saat süreyle toprak erozyonu, küresel iklim değişikliği ve çevre kirliliği konularında seminer verildiğini vurgulayan Özdemir, Valilik, Germencik Kaymakamlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve okulların desteğinde 1200 fidan dikildiğini kaydetti.
BİRÇOK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
Türkiye genelinde 477 bin gönüllüyle hiçbir karşılık beklemeden 21 yıldır yaşam üreten, toprağa ve doğal varlıklara sahip çıktıklarını dile getiren Özdemir, destekçilerine, çalışanlarına ve medyaya, ayrıca her konuda destek olan Aydın Valiliği’ne, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Orman İşletme Müdürlüğüne, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkür etti.
2013 yılı içinde gerçekleştirdikleri birçok proje ile çok sayıda fidanı toprakla buluşturduklarını beyan eden Özdemir, “Valimiz, Söke Kaymakamımız Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğümüz, İl Özel İdaremiz ve Muhtarlarımızın desteğinde; ‘Aydın’da Bademler Çiçek Açacak’ projesi ile toprakla buluşturulan 600 fidana ilaveten 7 bin 700 badem fidanı toprakla buluşacaktır. Kuyucak’ta uygulanan badem tohumu ekimi devam edecektir. Söke Kaymakamımızın öncülüğünde paydaş olduğumuz ‘Köylerimiz Yüreklerimiz Gibi Tertemiz Olsun’ Projesi, kaymakamımızın ön görülerine uygun olarak sürdürülecektir. Köy muhtarlarımız ve köylülerimizin desteğinde yürüttüğümüz ‘Üretici Köylü İle Elele’ projesi sürdürülecektir” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.