CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI ÇAVUŞ, İŞSİZLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Adıyaman’da ekonomik olarak bir sıkıntı olduğu ve işsizlik rakamlarının yüksek olduğuna işaret etti.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI ÇAVUŞ, İŞSİZLİĞE DİKKAT ÇEKTİ






CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Adıyaman’da ekonomik olarak bir sıkıntı olduğu ve işsizlik rakamlarının yüksek olduğuna işaret etti.
Basın açıklaması yaparak işsizlik rakamlarını değerlendiren CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, ülkemizde açıklanan işsizlik rakamlarının iç açıcı olmadığını dile getirdi.
Çavuş, Adıyaman’da sanal rakamlara bakmak yerine sokağın nabzına bakmak gerektiğini aktararak, “Yardım dağıtan kurumların sayısal verilerine bakmak gerekir. Adıyaman da her iki kişiden biri işsiz ve her 3 kişiden biri nerdeyse yardıma muhtaç durumdadır. En ufak bir iş başvurusunda iş kurumunun önünde yüzlerce Adıyamanlı birikmektedir. Bir temizlik ya da güvenlik işine araya sayısız siyasi aracı koymak suretiyle işe girmeye çalışan sayısı çok fazladır. Dolayısıyla sokağın nabzı rakamlara tam olarak yansımıyor. Türkiye’de çalışma çağında olan her iki kişiden biri çalışmıyor. İşsizlik, gerçekte olduğundan düşük hesaplanıyor.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı işsizlik oranları reel olarak işsiz olanları göstermiyor. Şu sebeple ki TÜİK, örneğin, işsiz olduğu halde, fiilen iş aramayanları dikkate almıyor. İş arama kanallarından birini, son 3 ay içinde kullanmış olmalarını şart koşuyor.
Oysa bu kişiler; işsiz kalmaktan bıkmış usanmış, adeta tükenmiş olan insanlardır. Çok uzun bir süre iş aradıktan sonra artık umutsuzluğa düşmüş kimselerdir” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.