“EKİM GEÇİDİ” İLE CUMHURİYETE SAYGI

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Cumhuriyet’in 90.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
“EKİM GEÇİDİ” İLE CUMHURİYETE SAYGI






Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Cumhuriyet’in 90. yılında, “Ekim Geçidi”ni Ankaralılarla buluşturuyor.
İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Derneği’nce düzenlenen sergiyle, yurt sathına dağılmış, amatörüyle, profesyoneliyle her sanatçının birbirleriyle olduğu kadar, izleyiciyle de tanışmasını sağlamak ve modern sanatların yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amaçlanıyor.
12 YILLIK GELENEK
“Bir ulus ki resim yapmaz, bir ulus ki heykel yapmaz, bir ulus ki bilimin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o ulusun ilerleme yolunda yeri yoktur. Oysa bizim ulusumuz gerçek özellikleriyle uygar ve ileri olmaya layıktır” sözüyle, sanatın amacını saptayan Atatürk’e ve Cumhuriyete saygı duruşu olarak 2002 yılından bu yana gelenekselleştirilen “Ekim Geçidi” bu yıl on ikinci kez düzenleniyor.
Cumhuriyet kutlamalarını ülke çapında sanat etkinlikleriyle renklendirmeyi ve tüm illeri kucaklayan cumhuriyet sergileri düzenlemeyi de hedefleyen sergi, beş yüzün üzerinde sanatçının bini aşkın yapıtıyla sanatseverlerle buluşuyor.
26 Ekim 2013 tarihinde açılacak sergi, 2 Kasım 2013 tarihine kadar gezilebilecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.