YOZGAT BELEDİYE BAŞKANI YUSUF BAŞER:

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 10 milyon TL, bütçe 120 milyon TL borç ile devraldıkları belediyede, borç edebiyatı yapmadan en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
YOZGAT BELEDİYE BAŞKANI YUSUF BAŞER:






Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 10 milyon TL, bütçe 120 milyon TL borç ile devraldıkları belediyede, borç edebiyatı yapmadan en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.
Bilal Şahin Kültür Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, belediye olarak yaptıkları çalışmaların sunumunu yaptı. 10 Milyon TL bütçe 120 milyon TL borç ile belediyeyi devraldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Başer, “ Hiçbir zaman borç edebiyatı yapmadan hizmetlerimizi sürdürdük. 842 bin metrekare beton parke döşedik. Yozgat’ı sıcak asfalt ile tanıştırarak 110 kilometre asfalt yol yapımını gerçekleştirdik. Hiç kanalizasyon şebekesi olmayan mahallelerimiz vardı ve 43 kilometre kanalizasyon şebekesi yaptık, şehrimizde hiçi yağmur suyu toplama şebekesi yoktu 20 kilometre yağmur suyu toplama şebekesi yaptık. 51 kilometre içme suyu şebekemizi yeniledik. Biz göreve geldiğimizde haftalarca musluklardan su akmıyordu. Şehrimizde su kesintisine son verdik. Su kuyularımızı ve su pompalarımızı yeniledik” dedi.
Yozgat belediyesi olarak aylık 750 bin lira su pompalarına elektrik parası ödediklerini ifade eden Başkan Başer, “Su pompalarını yenilememiş olsaydık aylık 1 milyon TL elektrik parası ödeyecektik. Pompaların yenilenmesiyle yüzde 25 elektrikte tasarruf sağladık. İnşallah 2014 yılı içerisinde Cemil Çiçek Musabeyli Barajının tamamlanmasıyla birlikte şehrimizin 50 yıllık su problemi çözümlenecek ve daha ucuza su sağlamış olacağız” diye konuştu.
Yozgat’ın doğalgaz ile tanıştığını dile getiren Belediye Başkanı Başer, “Doğalgaz şebekesi şehrimizin yüzde 95’inde tamamlandı. Bu şekilde hava kirlilik oranı da oldukça düşmüştür. Son 10 yılda şehrimize TOKİ tarafından 2 bin 500 konut yapılmıştır. TOKİ kontları şehrimizde inşaat ve konutlara bir standart getirmiş ve şehrin konut sıkıntısını da ortadan kaldırmıştır. Belediye hizmetlerimiz içerisinde Galericiler Sitesi, Kamyon Garajı, 200’e yakın dükkan yaptık” şeklinde konuştu.
Daha önce şehir içerisinde bulunan ahırları şehir dışına taşıdıklarını, katı atık düzenli depolama ve biyolojik arıtma tesisini, tıbbi atık depolama ve bertaraf tesislerini faaliyete geçirdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Başer, “ Şehrimizin muhtelif yerlerine 53 adet park yaptık. Tarihi konaklarımızı restore ederek kültür hizmetlerine sunduk. Büyük Cami çevresi ve Eski Un Pazarı projelerimizi tamamladık. Bunların dışında çok sayıda hizmetimiz bulunmaktadır” dedi.
Yozgat’ta çirkin bir görüntü oluşturan Eski Sanayi Sitesinde, Kentsel Dönüşümün uygulanmaya başladığını ifade eden Başkan Başer, yapılacak yeni projeler hakkında da bilgi verdi. Başer, “Spor Vadisi Projesi, Kadınlar için yüzme havuzu projesi, Belediye Hizmet Binası projemiz, Topçu Göleti Projesi, Yeni Otobüs Terminali, Çamlık Projesi ve Bisiklet Yolu Projelerimiz üzerinde çalışmalar devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Yusuf Başer, devletin kurumları özelleştirilirken, Yozgat’ta Et ve Süt Kurumunun kurulduğuna değinerek, “Et Süt Kumru Yozgat ve Bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıcı şuanda b kurumun sadece et kısmında 110 kişi çalışmaktadır. Süt bölümü de faaliyete geçtiğinde bu sayı daha da artacaktır” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.