ABD 15 üssü kapatıyor, sıra İncirlik üssüne geliyor

Amerika, dünya genelinde 15 askeri üssünü kapatma kararı aldı. Kapatılacağı açıklanan üslerin içerisinde kritik ülkeler var.

09 Ocak 2015 Cuma 13:16
ABD 15 üssü kapatıyor, sıra İncirlik üssüne geliyor






ABD 15 üssü kapatıyor, sıra İncirlik üssüne geliyor

Amerika, dünya genelinde 15 askeri üssünü kapatma kararı aldı. Kapatılacağı açıklanan üslerin içerisinde kritik ülkeler var, Türkiye açıklanan listede henüz yok, anacak yeni kapatma haberleri her an gelebilir
ABD Savunma Bakanlığı, Avrupa'daki 15 askeri üssün ev sahibi ülkelere geri verileceğini açıkladı.
Pentagon'dan yapılan açıklamada, Avrupa'daki üslenmenin yeniden yapılandırılması kapsamında, aralarında İngiltere'deki RAF Mildenhall, RAF Alconbury ve RAF Molesworth üslerinin de bulunduğu toplam 15 üs ya da tesiste faaliyetlerin durdurularak, buraların ev sahibi ülkelere devredileceği, bu adımla yıllık bazda 500 milyon dolarlık tasarruf sağlanmasının öngörüldüğü belirtildi.
Kapatılarak ev sahibi ülkelere devredilecek üs ya da tesislerin bulunduğu diğer ülkeler ise Almanya, Belçika, Hollanda, İtalya ve Portekiz olarak sıralanıyor.

Türkiye'de bulunan İncirlik üssünün kapatılıp kapatılmayacağı da henüz net değil.
Son Güncelleme: 09.01.2015 13:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.