Amerika'dan manidar açıklama: PYD bize göre terör örgütü değil

Suriye, ABD ve Rusya'nın açıkça silah desteği verdiği PYD Ankara ile Washington yönetiminin arasında en önemli sorunlardan biri haline geldi

09 Şubat 2016 Salı 01:41
Amerika'dan manidar açıklama: PYD bize göre terör örgütü değil






Amerika'dan manidar açıklama: PYD bize göre terör örgütü değil

PKK'nın Suriye uzantısı PYD,  Türkiye ile ABD arasında en derin sorunlardan biri haline geldi. Rusya ve ABD yönetiminin silah desteğini alan, Suriye yönetimi ile ilişkilerini güçlendiren PYD için Ankara terörist tanımlamasında ısrarlı. ABD yönetimi ise PYD konusunda bugün en net açıklamasını yaptı.

ABD yönetimi, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'yi terörist örgüt olarak görmediklerini ve YPG'yi desteklemeyi sürdüreceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, konu ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kirby, Türkiye'nin YPG'yi terörist olarak gördüğünü bildiklerini, ancak ABD'nin YPG'yi terörist olarak görmediğini söyledi. Kirby, "Türkiye'nin, YPG ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Ancak YPG, IŞİD ile mücadelede en başarılı güçlerden biri. Biz onları terörist örgüt olarak görmüyoruz ve kendilerini desteklemeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Rusya Savunma Bakanlığı da daha önce PYD'ye silah desteği verdiğini açıklamıştı.
Son Güncelleme: 09.02.2016 01:51
Anahtar Kelimeler:
ABDPKKPYDSuriyeRusya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.