Hollandalı vekilden küstah sözler: Havaalanlarında mescidleri kaldırın

Hollanda parlamentosu ırkçılığın gölgesinde kaldı. Türklere ve islama hakaretleriyle sık sık gündeme gelen Dion Graus hava limanlarındaki mescidlerin terör yuvası olduğunu iddia ederek kaldırılmasını istedi

22 Aralık 2014 Pazartesi 13:13
Hollandalı vekilden küstah sözler: Havaalanlarında mescidleri kaldırın






Hollandalı vekilden küstah sözler: Havaalanlarında mescidleri kaldırın

Hollanda parlamentosu ırkçılığın gölgesinde kaldı. PVV milletvekili Dion Graus meclis toplantısında ''Schiphol'ün güvenlik alanlarında Müslüman çalışan istemiyoruz. Onlar saldırı düzenleyebilir, güvenemeyiz. Mescitlerinde kaldırılmasını istiyoruz'' sözleri Hollanda Temsilciler Meclisi’ni bir anda karıştı.

Meclis toplantısında bulunan diğer vekiller Graus'un sözlerini eleştirdi ve öncelikle öneriye şiddetle karşı çıktıklarını belirtti.

Ardından sözde formalite icabı Graus'a hak veren vekillerin sayısı artmaya başladı ve önerinin gündeme getirilmesinde karar kılındı.

Groenlinks  milletvekili Liesbeth van Tongeren ve D66 milletvekili Stientje van Veldhoven, Graus'ın çok ileri gittiğini ifade ederken, VVD milletvekili Ton Elias ise Graus'ın sözlerine ardından tepki göstermekte gecikmedi.

Elias, ''Graus'ın sözleri meclis çatısı altında söylenemez. Bu bir suçtur. İnsanları dini inançlarından dolayı topumdan dışlamak Hollanda gibi bir ülkenin ilkesine uymuyor '' dedi.

PvdAlı ulaştırma bakanı Wilma Mansveld'da Graus'ın Müslümanlarla ilgili ifade ettiği sözlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Son Güncelleme: 22.12.2014 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.