IŞİD Rus mühendisi kurşuna dizdi

Örgütün üst düzey yöneticilerinden biriyle takas için elinde tuttuğu Rus mühendisin idam edilmesi Moskova'nın Suriye konusundaki tutumunu değiştirebilir.

28 Ekim 2014 Salı 08:48
IŞİD Rus mühendisi kurşuna dizdi






IŞİD Rus mühendisi kurşuna dizdi


Irak Şam İslam Devleti'nin elinde uzun süredir rehin tuttuğu Rus Mühendis Sergey Gobonuv'u öldürdüğü ileri sürüldü. Haber bugün The New York Times gazetesi tarafından ortaya atıldı. Örgütün üst düzey yöneticilerinden biriyle takas için elinde tuttuğu Rus mühendisin idam edilmesi Moskova'nın Suriye konusundaki tutumunu değiştirebilir.

EN SON 2013'TE GÖRÜNTÜSÜ YAYINLANMIŞTI

Militanların Ekim 2013'te yayınladığı son görüntüde Gorbunov, kendine iyi muamele yapıldığını, yemek verildiğini ve kendisini takas için kullanacaklarını ifade etmişti.

GERÇEKLEŞMEZSE BENİ KESECEKLER

Gorbunov, "Beş gün içinde Suudi Arabistanlı Halid Süleyman'la beni takas etmek istiyorlar. Bu gerçekleşmezse beni kesecekler. Rusya, Suriye liderleri ve Kızılhaç'tan yardım istiyorum. Çok korkuyorum…" çağrısında bulunmuştu.

Gorbunov diğer rehinelerle birlikte Suriye'nin Rakka kentinde tutuluyordu. Militanların Gorbunov'un idam anını kaydettiği videoyu propaganda için kullandığı iddia ediliyor.

3 KİŞİYİ İNFAZ EDİP GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLAMIŞLARDI

Terör örgütü şimdiye kadar Amerikalı gazeteci James Foley, Amerikan-İsrail gazeteci Steven Sotloft ve İngiliz işçi Alan Henning'i idam ederek görüntülerini internete koymuştu.
Son Güncelleme: 28.10.2014 08:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.