İsrail: Terör örgütünün komuta merkezi İstanbul'da

İsrail Milli Güvenlik Örgütü ŞABAK'a göre HAMAS'ın son dönemde Batı Şeria'da düzenlediği kanlı saldırılar İstanbul'daki komuta merkezi tarafından kararlaştırılmış...

02 Temmuz 2015 Perşembe 03:17
İsrail: Terör örgütünün komuta merkezi İstanbul'da






İsrail: Terör örgütünün komuta merkezi İstanbul'da

İsrail, Batı Şeria'da düzenlediği operasyonda göz altına aldığı 40 kadar teröristle ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. İsrail Milli Güvenlik Servisi ŞABAK'a göre, örgütün terör faaliyetlerini İstanbul'daki bir karargahtan yürüyor.

40 KİŞİ GÖZ ALTINDA

İsrail Polisi ve İsrail Ordusu Şabak faaliyeti sonucu kuzey Şomron bölgesinde  son aylarda  yaptıkları operasyonlarda Terör faaliyetlerini yenilemeyi planlayan  onlarca  Hamas ileri geleni ve teröristini  tutuklamıştı. Paralar ise  Altın şeklinde Ürdün den gelmekteydi. Faaliyeti ise Katar’dan gelen HÜSAM BADRAN organize etmekteydi.
Şabak yönetiminfe İsrail ordusu ve Polisi Nablus ve etrafındaki köylerde yaptıkları çalışmalar ile HAMAS’a ait  oldukça büyük bir terör yenileme organizasyonunun ortaya çıkardılar. Bu ifşaat ile birlikte 40  Hamas  yetkilisi ki bir çoğu evvelce tutuklanıp hapse atılmışlar ve serbest bırakılmışlardı yeniden tutuklanmışlar ve sorguya alınmışlardır.
Teröristler bu kez faaliyetlerini aracı ulaklar ve e-mail aracılığı ile organize etmişlerdir.terör faaliyetin in finansmanı ise Ürdün’de  satın alınıp Yehuda ve Şomron  bölgesine kaçak olarak sokulan altın  ile temin edilmiştir.

Şabak’tan verilen bilgiye göre tutukluların sorgusundan açığa cıkarılan ordu ki HAMAS’ın Şomron bölgesindeki faaliyetlerini yenilemek için  Nablus kentinde  Merkezi bir komutanlık kurarak ve böylece de  geniş tabanlı bır altyapı oluşturmak hedefindeydiler. Bu altyapı sayesinde de değişik bölgelerin komutanlarının atanması ve değişik konularda faaliyetlerinin yenilenmesi çalışmaları yapılması kararlaştırılmıştı. Eğitim , para , Adalet , iletişim , İstihbarat servisi, Propaganda , Sosyal Yardım ,Hamas  tutuklularına ve ailelerine  yardım tespit ve dağıtımı sağlamak, Ve askeri faaliyetleri başlatabilmek için gereken altyapıyı oluşturmak hedefleri mevcuttu.

Hamas  Yönetim Şeması

Sorgulamalarda ortaya çıkan  bir başka konu ise bu komutanlık merkezinin kuruluşunda ve kendileri ile direk temasta olan kişinin Katar’da yaşamakta olan HÜSAM BADRAN (Nablus doğumlu 49 yaşında) olduğudur. Kendisi Hamas’ın sözcüsü ve Hamas’ın komutanlık kuruluşunun sorumlusu olduğu belirtilmektedir.Kurulmakta olan organizasyonun bir bölümü de  birimler arasındaki iletişimi tesis etmek için kurulan e-mail ağıdır.Bu sayede  sahadaki elemanlara elektronik posta aracılığı ile anında emirler ulaştırılabilecekti. Badran aynı zamanda  hangi makama kimin getirileceği konusunda ve birimlere yüz binlerce dolarlık bütçeleri yapılacak olan terör faaliyetlerinin harcama giderleri olarak dağıtılmasına ön ayak olacaktı. Söz konusu komutanlığa terör faaliyetlerinin yenilenmesi için yüz binlerce dolarlık bütçeler dağıtılacaktı.


Yakalanan altınlar...

Paralar Ürdün’den altın alınıp Yehuda ve Şomron Bölgesine kaçak olarak sokulması ile ortaya çıktı.Altın Tüccarı Nabluslu 44 yaşındaki ANNAN PATUAH ile ortağı SEMİH ALİVİ ile birlikte Hamas’ın kaçak altınları aracılığı ile Hamas’ın kara parasını aklama çalışmasını gerçekleştirdiler.Sorguları esnasında Ürdün’e gitmiş olan PATUAH’ın  Nablus’ta ikamet eden ve tıbbi bir tedavi için gitmiş olan Basam ve Mona Sayah çifti ile buluştuğu ve onları Nablus’taki komutanlığın finansmanı ile ilgili olarak ön hücre olarak kulandıkları anlaşıldı. İkisinin Ürdün’de bulunan Hamas yetkililerinden aldıkları büyük miktardaki paraları Patuah’a teslim ettikleri tespit edildi.

Bu paralar ile Ürdün’den astın alınan ALTIN ve MÜCEVHERAT kaçak olarak Yehuda ve Şomron bölgesine ve doğruca Patuah ve Alivi’nin altın dükkanına getirildiği anlaşılmıştır. Altınlar bu şekilde Nablus’a getirildikten sonra Patuah ve Alivi’nin dükkanında satılıp nakde çevrilmiş oradan da Hamas Komutanlığının terör faaliyetinin gerçekleştirilmesi amacı ile yetkililere teslim edilmiştir. Tutuklamalar esnasında  komutanlık bünyesinde oldukça büyük miktarlarda paralar ve Patuah ve Alivi’nın da dükkanında  yüklü miktarda  Altın ve mücevher takılar bulunmuştur.El’e geçirilen altın ve paraların toplamının yaklaşık 4 milyon Yeni İsrail Şekeli değerinde olduğu belirtilmiştir. Aynı operasyonda  komutanlığın faaliyetlerinde kullanılmakta olan bazı araçlara da el konulmuştur.
Sonuç olarak sorgulama Hamas’a ait bir askeri kumanda birimine ulaştırdı ve Cenin bölgesindeki PARAA mülteci kampında faaliyet gösteren hücre elemanlarının elinde ilerideki terör faaliyetlerinde kullanmak üzere satın almış oldukları  gece görüş dürbünleri el’e geçirilmiştir.
 
Savunma Bakanı Moşe Bugy Yaalon ise Kuzey’deki gezisinin akabinde yaptığı açıklamada  son günlerdeki terör olaylarının artışının DIŞARIDAKİ HAMAS imzalı olduğunu ve bu örgütlenmenin ardındaki organizasyonun merkezinin İSTANBUL’da  olduğunun tespit edildiğini beyan etti.
Batı Şeria’da organize olmakta olan HAMAS’ın parasal finansmanının İRAN kaynaklı olduğunu ve son terör dalgalarını harekete geçirenin bu para olduğunun da altını çizdi. Dünkü saldırı, Dolav Yakınındaki Dani Gonen cinayeti ve diğerlerini harekete geçiren Suriye’den kovulduktan  sonra İstanbul’a taşınan HAMAS Komutanlığıdır.

Suriye ile ilgili olarak İsrail’in Suriye’deki olaylara karışmadığı ve sadece sınıra yakın olmayan direnişçilerie insani yardım yaptıkları ile sınırlı olduğudur. O da Sınır ötesi Dürzi vatandaşlara saldırmayanlar ile kısıtlıdır dedi.
 


Son Güncelleme: 02.07.2015 03:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.