Üstün Alman Adaleti | Hakim sustu, tanıklar öldürüldü

Türkleri hedef alan ve Alman istihbaratının da suçlandığı cinayetin görgü tanıkları garip ve tesadüfi cinayetlerle ortadan kaldırıldı, Alman mahkamesi bu olayları görmezden geldi.

01 Nisan 2015 Çarşamba 05:24
Üstün Alman Adaleti | Hakim sustu, tanıklar öldürüldü






Üstün Alman Adaleti | Hakim sustu, tanıklar öldürüldü

Almanya'da Naziler tarafından katledilen 8 Türk'ün davasında tanık olanlar birer birer ortadan kaldırıldı, Alman adaleti bu duruma kılını bile kıpırdatmadı. Son tanık da casus filmlerine taş çıkartacak garip bir cinayete kurban gidince avukatlar ne yapacağını şaşırdı...

Almanya’da 2005 yılında NSU tarafından öldürülen İsmail Yaşar’ın ailesinin avukatı Sarıyar, “Almanya’da tanıklar böyle casus filmindeki gibi ardı ardına ölmezler. Güvenimiz kalmadı, davanın üstünün kapatıldığını düşünüyoruz” dedi.

MUHBİRLERE CİNAYETE KURBAN GİTTİ

Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) davasında tanıklık yapacak 20 yaşındaki Melisa M. Stutgart’taki evinde ölü bulundu. Melisa, aynı zamanda 2013’te NSU Araştırma Komisyonu’na ifade vereceği gün arabasında yanarak ölen Florian H. adlı Neonazi üyesinin eski sevgilisiydi. Üstelik 15 bin NSU üyesinin kaydını tutan muhbir Thomas R.,  ile birlikte davanın esrarengiz şekilde ölen üçüncü tanığı oldu.

Star Gazetesi'ne konuşan Nürnberg’de 2005 yılında öldürülen İsmail Yaşar’ın ailesinin avukatı olan Aziz Sarıyar, başlangıçta Almanya adaletine güvendiklerini ama Almanya derin devletiyle ilgili davanın giderek casus filmine dönüştüğünü anlatarak, “Bu dava açıldığında NSU sanığı Beate konuşmasa da tanıklar üzerinden bir sonuca gidileceği ynünde umudumuz vardı. Ama bu umut her geçen duruşmada biraz daha azaldı. İlk tanık öldüğünde bunu şüpheli görmedik. Ama ikinci tanığın ölümüyle ‘Olay kapatılıyor mu’ kuşkumuz arttı. Üçüncü tanığın ölümüyle de bu zirveye çıktı. Bize göre bir el bu olayı kapatmak istiyor. Bunun için de tanıklar üzerinde çalışıyor. Gerçi yapılan ilk otopside Melisa’nın ölümünde bir şüphe bulunamadı ama bu bile mağdur ailelerinde şüphe yaratmaya yetiyor. Bu kadar ölüm casus filminde bile olamaz. Artık bu davaya ne avukatların ne de mağdur ailelerin  güveni kalmadı. Genellikle Almanya’da tanıklar böyle casus filmindeki gibi ardı ardına ölmezler. Davanın üstünün kapatıldığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

15 yıl ile kapatacaklar

Davanın 2015 sonuna kadar süreceğini de belirten Avukat Sarıyar, “Almanya’da cinayet sayısı çarpı ceza sistemi Türkiye’deki gibi işlemiyor. Beate, bu davadan en fazla 25 yıl alacak. Fakat yattığı süre de düşüldüğünde sanırım cezası 15 yıl olacak. Anlaşılıyor ki birileri bu davanın 15 yıl ceza ile kapanmasını ve daha derinleşmesini istemiyorlar” diye konuştu. Avukat Sarıyar, soruşturmalardaki eksiklikler nedeniyle yakında Almanya devletine tazminat davası açılacağını belirtti.
Son Güncelleme: 01.04.2015 05:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.