Yemen'de Husiler darbe yaptı yönetime el koydu

Yemen'de silahlı ayaklanma başlatan Husiler, parlamentoyu lağvetti

06 Şubat 2015 Cuma 20:09
Yemen'de Husiler darbe yaptı yönetime el koydu






Uzun süredir karışık olan Yemen’de hükümete isyan eden Husiler, parlamentoyu feshettiklerini ve yeni bir meclis kuracaklarını açıkladı. Husiler adına televizyonda yayınlanan açıklamada, lağvedilen parlamentonun yerine 551 üyeli ulusal meclisin kurulacağı açıklandı. Söz konusu meclisin de en fazla iki yıl ülkeyi yönetecek olan beş kişilik başkanlık konseyini seçeceği belirtildi.

Şii grup adına televizyonda yayınlanan açıklamada, geçici hükümet görevini üstlenecek 150 kişilik bir başkanlık konseyinin de kurulduğu bildirildi.

Husiler başkent Sanaa’da Eylül ayında etkili olmaya başlamış, Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur Hadi de geçen ay istifa etmişti.

Yönetimin devralındığına dair yapılan açıklama, BM öncülüğündeki barış görüşmelerinin başarısız olmasının ardından geldi. İran tarafından desteklenen Şii Husi hareketi, Yemen’deki krizin aşılması için ülkedeki siyasi aktörlere Çarşamba gününe kadar süre vermişti. Husiler, aksi takdirde kendi çözüm yollarını izleyeceklerini ifade etmişlerdi.
Son Güncelleme: 06.02.2015 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.