Ağaoğlu'ndan "soma'ya Golf Sahası" İddialarina Yanıt

Orhan SENCER/İSTANBUL, () - SOMASPOR Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Vardar ile katıldığı bir TV programında, Soma'ya destek amacıyla bölgeye bir golf sahası yapma taahhüdünde bulunduğu iddia edilen Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet...

04 Kasım 2014 Salı 17:36
Ağaoğlu'ndan






Orhan SENCER/İSTANBUL, () - SOMASPOR Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Vardar ile katıldığı bir TV programında, Soma'ya destek amacıyla bölgeye bir golf sahası yapma taahhüdünde bulunduğu iddia edilen Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, spekülasyonlara yanıt verdi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Soma halkının öncelikli ihtiyaçları dikkate alındığında 'zengin sporu' olarak adlandırılan, araç-gereçleri, eğitimi ve sahasının yapım maliyetinin yaklaşık 6-15 milyon Euro olan golf sahasının yapılmasının öncelikli ve gerekli bir ihtiyaç olmadığı aşikardır" ifadesini kullanarak Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yazılı cevaplandırması talebiyle TBMM'ye 9 maddelik soru önergesi verirken, konu da kamuoyunun gündemine oturdu. İddiaları yalanlayan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, spor programında Sinan Vardar'a golf sahası yapılması konusunda herhangi bir söz vermediğini belirterek, "Golf sahası inşa etmek Golf Federasyonu'nun tasarrufunda değildir. Böyle yetkimiz ve bütçemiz yok. Benim verdiğim söz, Soma'daki ilk ve orta öğretim okullarında kapalı salonlarda kapalı salon golf eğitim sistemi olarak bilinen golf eğitimlerinin yapılandırılması konusundaydı. Sayın Milletvekili konuyu anlamadan ve derinlemesine araştırmadan böyle bir soru önergesi vermiş. Sormuş olduğu soruların işin özüyle yakından uzaktan alakası yoktur" diye konuştu.

Soru önergesinin araştırılmadan, bilgi sahibi olmadan, yüzeysel olarak ortaya atılmış bir iddiadan ibaret olduğunu da ifade eden Ağaoğlu, şunları söyledi:

"Ben Golf Federasyonu Başkanı'yım, tekstil fabrikası inşası sözü verecek değilim. Bu konuda Anayasa'nın 58. ve 59. maddeleri çok açıktır. Devlet, yurttaşlarının ruh ve beden sağlığını korumak amacıyla toplumun her kesiminden her yaş grubuna cinsiyet farkı gözetmeksizin spor yaptırmasına mükelleftir. Devlet de bu görevi spor federasyonlarına yüklemiştir. Spor federasyonlarının görev yetki ve sorumlulukları da bu doğrultudadır. Anayasanın amir hükümlülüklerini uygulamak ne zamandan beri TBMM'ye soru önergelerine konu olmaya başladı? Bilgilendirmek amacıyla söylüyorum, bu tür kapalı alan golf eğitim sistemlerinin birim maliyeti 5 bin TL civarındadır. Bu da Avrupa Golf Birliği'nin altyapı fonundan karşılanmaktadır. Bu şekilde yaklaşık 8 senedir Ağrı, Ardahan, Doğubeyazıt ve Erzurum'daki ilk ve ortaöğretim okullarında 700 civarındaki öğrencimize kapalı alan golf eğitimi vermekteyiz. Dolayısıyla soru önergesinde iddia edildiği gibi 18 delikli açık alan golf sahasıyla ilgili ne bir tahsis, ne bir proje, ne de bu konuyla alakalı olarak Türkiye Golf Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığının herhangi bir girişimi söz konusu değildir. Tamamen araştırılmadan, bilgi sahibi olmadan, yüzeysel olarak ortaya atılmış bir iddiadan ibarettir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.