Ankara'da -3' bile Kartal'ı durdurmadı; 3-2

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Osmanlıspor ile Beşiktaş Osmanlı Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma Beşiktaş'ın 3-2'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

21 Aralık 2015 Pazartesi 23:03
Ankara'da -3' bile Kartal'ı durdurmadı; 3-2






Ankara'da -3' bile Kartal'ı durdurmadı; 3-2

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Osmanlıspor ile Beşiktaş Osmanlı Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma Beşiktaş'ın 3-2'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftası Osmanlıspor-Beşiktaş maçıyla tamamlandı.

Ankara Osmanlı Stadı'nda oynanan maçta 3 puan, 90. dakikada bulduğu golle rakibini 3-2 yenen Beşiktaş'ın oldu.

Osmanlıspor'un golleri 21'de Raul Rusescu ile 44'te Badou Ndiaye'den gelirken Beşiktaş bu gollere 34'te Mario Gomez, 49'da da Jose Sosa ile yanıt verdi. 90'da ise yine Sosa skoru belirledi.

Alınan galibiyet sonucunda Beşiktaş puanını 38 yaparak liderliğini sürdürdü. Osmanlıspor ise 18 puanda kaldı.

Ligin ilk yarısının son hafta maçında Beşiktaş evinde zorlu Torku Konyaspor maçına çıkacak. Osmanlıspor ise devreye Akhisar Belediyespor deplasmanındaki maçından sonra girecek.

FORMA YENİDEN TOLGA'DA

Şenol Güneş, başkent deplasmanında kaledeki tercihini sakatlığı geçen Tolga Zengin'den yana kullandı. Tolga, Galatasaray ve Kardemir Karabükspor maçlarına ilk 11'de başlayan Günay Güvenç'ten kaleyi devraldı. Siyah-beyazlı taraftarlar da karşılaşma öncesi Tolga Zengin'i tribüne çağırıp sevgi gösterisinde bulundu

HAVA -3'Ü GÖSTERDİ

Osmanlıspor ile Beşiktaş arasındaki maçın başlama saatinde termometre -3 dereceyi gösterdi. Soğuk havaya rağmen kale arkasındaki tribünde yerini alan Beşiktaşlı futbolseverler, takımlarını yalnız bırakmadı. Ev sahibi takım taraftarlarının bulunduğu tribünlerde ise bazı boşluklar göze çarptı.

ANKARA EKİBİ ETKİLİ BAŞLADI

Maçın ilk tehlikeli ataklarını Osmanlıspor geliştirdi. Önce Tisdell'in ceza alanı içi sol çaprazından yaptığı vuruş yan ağlara takıldı ardından Raul Rusescu'nun kale ağzından vurduğu şık topuk Tolga'da kaldı.

İlk 10 dakika sona ererken Beşiktaş'ın da 'atak' yanıtı geldi. Quaresma'nın sağdan ortasına arka direkte Olcay vurdu fakat top kalenin içine girmek yerine auta gitmeyi tercih edince skor tabelası değişmedi.

İLK GOL EV SAHİBİNDEN

Maça baskılı başlayan Osmanlıspor gol sevinci yaşamak için 21. dakikaya kadar bekledi. Beşiktaş kontraya çıkmak isterken orta sahadan gelişigüzel yapılan bir vuruş aniden Osmanlıspor atağına dönüştü. Savunmanın arkasına düşen topu iyi takip eden Raul Rusescu, kaleci Tolga'nın öne çıktığını görünce aşırtma bir vuruşla, her ne kadar artık meşinden yapılmasa da, meşin yuvarlağı Beşkitaş ağlarına gönderdi ve adının hakkını verdi.

MARIO GOMEZ İŞ BAŞINDA

Beşiktaş'ın kendini bulması için gol yemesi gerekiyormuş. Skor olarak 1-0 geriye düşünce oyun olarak 1-0 öne geçen KaraKartal beraberliği de Portekizli Quaresma'nın sağdan kullandığı serbest vuruşa ceza alanı içinde müthiş yükselip kafayı vuran Alman Mario Gomez'in golüyle sağladı. Dakikalar 34'tü...

ERKEN CEVAP GELDİ

Ancak Beşiktaş'ın üstünlüğü fazla uzun sürmedi. Osmanlıspor istekli oyununun ikinci meyvasını da 44. dakikada yedi. Takımın formda oyuncusu Ndiaye ceza alanı içinde önüne düşen topu önce kontrol etti ardından dönüp vuruşuyla skoru 2-1'e getirdi.

PENALTI İTİRAZLARI AMA...

Golün ardından herkes 'tamam ilk yarının son düdüğü geliyor' demek üzereydi ki bir anda ortalık karıştı. Soldan gelişen Beşiktaş atağında İsmail ceza alanına doğru ortasını yaptı. Kötü bir ortaydı. Ahmet Şahin kalesini terk ederek topu kontrol etmek isterken beklenmedik bir şekilde elinden kaçırdı. Yerden seken top da gitti takım arkadaşı Bilal'in koluna çarptı. Tüm hakemler oyunu devam ettirince Beşiktaş'lı futbolcuların 'penaltı' feryatları sonuçsuz kaldı...

SOSA'NIN ŞUTUNU HERKES İZLEDİ

İkinci yarıya Beşiktaş adeta golle başladı. Ceza alanı dışından, yaklaşık 30-35 metrelik bir mesafeden topu önüne alan Sosa şöyle bir kaleye baktı. Pas mı versem, vursam mı diye düşündü ve sonunda kararını verdi: Şut! Sonucunda kararında ne kadar haklı olduğunu herkes topu ağlarda görünce anladı ve maça denge geldi: 2-2.

JOSE SOSA KARTAL'I UÇURDU

Beşiktaş'ı ipten alan gol yine Sosa'dan geldi. Maçın berabere bitmesi halinde liderliği kaybedecek olan Beşiktaş'ta Sosa, 90. dakikada kendi topuyla sağdan ceza alanına girdi. Rakiplerini geçti, çaprazdan şutunu gönderdi ve topu ağlarla buluşturdu: 3-2
Son Güncelleme: 21.12.2015 23:07
Anahtar Kelimeler:
BeşiktaşOsmanlıspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.