Balkan Kros Şampiyonasi Darıca'da Yapıldı

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde iki yıl önce 56.'ıncısı yapılan 58'inci Balkan Kros Şampiyonası'nda 6 ülkeden 100 sporcu kürsüye çıkmak için mücadele etti. Daha önce Yarı Maraton ve Kros Şampiyonaları'nın düzenlendiği Darıca'da...

08 Kasım 2014 Cumartesi 17:57
Balkan Kros Şampiyonasi Darıca'da Yapıldı






KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde iki yıl önce 56.'ıncısı yapılan 58'inci Balkan Kros Şampiyonası'nda 6 ülkeden 100 sporcu kürsüye çıkmak için mücadele etti.
Daha önce Yarı Maraton ve Kros Şampiyonaları'nın düzenlendiği Darıca'da parkurun da uygun olması nedeniyle bir yıl aradan sonra ikinci kez kez Balkan Kros Şampiyonası düzenlendi. 4 kilometre genç bayanlar, 6 kilometre genç erkekler, 6 kilometre 23 yaş altı bayan, 8 kilometre 23 yaş altı erkek, 8 kilometre büyük bayan ve 10 kilometre büyük erkek kategorilerinde yapıldı.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak starttan önce yaptığı konuşmada, 58'inci Balkan Kros Şampiyonası'nın Darıca’da organize etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Darıca'da şu anda birçok gencin atletizm yaptığını ve Darıcalı atletlerin de hem yurt içinde hem uluslararası şampiyonalarda üstün başarılar elde ettiğini söyledi. 
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise bir ara doping olaylarıyla anılan Türk atletizminin artık o kötü günleri ve o izlenimini geride bıraktığını, yeni oluşturulan milli takımların ülkeye tertemiz madalyalar kazandıracaklarını söyledi. 
Fatih Çintimar "58'inci Balkan Kros Şampiyonasını Darıca’da düzenliyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Çünkü Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında gördüğümüz bir organizasyon ve saha. Biz yarışma sahalarında böyle cıvıl cıvıl seyirci portföyü yakaladığımızda mutlaka büyük şampiyonlarda onların arasından çıkacaktır. Birinci amaç insanları sahaya çekebilmek, ondan sonra şampiyonları yetiştirebilmek. Bu anlamda burada çok ciddi çalışma ve emek veren herkese teşekkür ediyorum."
TÜRKİYE MADALYALARI TOPLADI
Yarışlarda, Genç erkeklerde Süleyman Bekmezci şampiyon olarak kürsüye çıkarken Türkiye 1'inci Oldu. Bu kategoride Romanya ise ikinciliği elde eden ülke oldu. Darıca Belediyesi sporcularından Ramazan Karagöz yarışı ikinci sıra tamamladı. Genç bayanlarda ise Romen sporcular ilk üç sırayı alırken , Romanya’nın ardından Türkiye takım halinde ikinci oldu.
Yıldız Erkeklerde Türkiye takım halinde birinci olurken Vedat Günen yarışı birinci tamamlayan sporcumuz oldu. Yıldız bayanlarda Özlem Kaya rakiplerinin önünde birinci olurken Türkiye takım halinde şampiyonluğu elde etti. Yıldızlarda Romanya ikinciliği elde eden ülke oldu.
Büyük erkeklerde Bulgaristan Mıtko Tsenov şampiyon olurken takım halinde birinciliği Türkiye elde etti. Büyük bayanlarda ise Sırbistan’dan Amela Terziç şampiyon olurken ülke sıralamasında Romanya birinci ,Türkiye ise ikinci sırayı elde etti.
Dereceye girenlere Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzel, Darıca Kaymakamı Ömer karaman, Atletizim Federasyon Başkanı Fatih Çintımar ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak birlikte verdiler. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.