Beşiktaş, Vodafone Park'ta farklı

Beşiktaş, Vodafone Park'ta oynadığı 46 resmi maçın 33'ünü kazanarak yüzde 71,7 galibiyet oranı yakaladı.

11 Şubat 2018 Pazar 15:03
Beşiktaş, Vodafone Park'ta farklı






İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Kardemir Karabükspor'u evinde 5-0 mağlup eden Beşiktaş, Vodafone Park'ta taraftarlarına resmi karşılaşmalarda hem galibiyetlerle hem de bol golle keyifli anlar yaşattı.

Siyah-beyazlı takım, 2015-2016 sezonun son bölümlerinde hizmete giren bu statta şu ana dek 46 resmi karşılaşmaya çıktı. Bu karşılaşmalarda 33 galibiyet ve 12 beraberlik alan Beşiktaş, burada bir kez mağlup oldu.

Vodafone Park'ta rakiplerini 30 kez lig mücadelesinde konuk eden Beşiktaş, 23 galibiyet ve 7 beraberlik aldı. Avrupa kupalarında bu statta 9 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlılar, 4 kez kazanırken 5'inden beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, Dolmabahçe'de oynadığı 7 Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasından 6'sını kazanıp, birini mağlubiyetle tamamladı.

Beşiktaş, Dolmabahçe'deki stadında 46 resmi karşılaşmanın 33'ünü kazanarak yüzde 71,7 galibiyet oranı yakaladı.

33 galibiyetin 14'ünü farklı skorlarla kazandı

Beşiktaş, Vodafone Park'ta aldığı 33 galibiyetin 14'ünü farklı skorlarla hanesine yazdırdı.

Siyah-beyazlı ekip, bu 14 maçta rakiplerine en az 3, en fazla da 9 fark yapmayı başardı. Süper Lig'deki 10 karşılaşmayı gollü galibiyetlerle kazanan Beşiktaş, 3 Ziraat Türkiye Kupası ve bir de Avrupa mücadelesinde rakiplerine farklı skorlarla üstünlük sağladı.

Ligde kazanma oranı çok yüksek

Beşiktaş, Vodafone Park'taki lig maçlarında daha yüksek bir galibiyet oranı yakaladı.

Bu stadındaki ilk lig maçında Bursaspor'u 11 Nisan 2016'da 3-2 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, o günden bugüne başarılı performansıyla dikkati çekti.

Vodafone Park'ta 30 Süper Lig mücadelesine çıkan Beşiktaş, bunların 23'ünü üstünlükle tamamlamayı başardı. Dolmabahçe'deki yeni stadında şu ana dek ligde yenilgi yaşamayan siyah-beyazlı ekip, 7 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş, 30 karşılaşmanın 23'ünü kazanarak yüzde 76,6 galibiyet oranı yakaladı.

Siyah-beyazlı ekip, Vodafone Park'taki tek yenilgisini geçen sezon Fenerbahçe'ye karşı yaşadı.

Beşiktaş, Vodafone Park'taki 46 resmi mücadelede 118 gol kaydetti. Siyah-beyazlılar, böylece maç başına 2,5 gol ortalaması yakaladı.

Talisca, Cenk Tosun'un rekoruna yaklaştı

Siyah-beyazlı ekipte son dönemlerde Vodafone Park'ın golcüsü Anderson Talisca oldu.

Brezilyalı oyuncu, bu statta oynanan son 3 maçta 5 kez fileleri havalandırdı. Vodafone Park'taki gol sayısını 17'ye çıkaran Talisca, devre arasında Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan ve bu statta 23 kez fileleri havalandıran Cenk Tosun'a biraz daha yaklaştı.

Muhabir: Ercan Doğan

Son Güncelleme: 11.02.2018 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.