Derbinin galibi Fenerbahçe

 Vestel Venüs Sultanlar Ligi Play Off 3/4.'lük serisinin 2. maçında Galatasaray’a konuk olan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, rakibini 3-0 mağlup etti.

14 Nisan 2018 Cumartesi 22:32
Derbinin galibi Fenerbahçe






Derbinin galibi Fenerbahçe

   Vestel Venüs Sultanlar Ligi Play Off 3/4.'lük serisinin 2. maçında Galatasaray’a konuk olan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, rakibini 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla seride 2-0 öne geçen Sarı Melekler; sezonu 3.sırada tamamladı ve seneye CEV Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

     Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan maça sarılacivertliler; Polen Uslupehlivan, Dicle Nur Babat, Nootsara Tomkom, Eda Erdem Dündar, Damla Çakıroğlu, Polina Rahimova altısı ve libero Merve Dalbeler ile başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelede Rahimova ve Eda’yla skor avantajını eline geçiren Fenerbahçe, 6-6 eşitliğin ardından Eda ve Polen’le avantajı tekrar eline geçirse de teknik molaya 12-9’luk skorla girildi. Mola dönüşü Damla ve Rahimova’yla farkı 1 sayıya çeken sarılacivertliler, 16-12 geri düşünce antrenörü Salih Tavacı’dan mola geldi. Sarı Melekler moladan sonra Dicle’nin bloklarıyla farkı 2 sayıya indirince bu kez rakipte mola geldi. Son bölümde Jerkov’un hücum, Eda’nın da blok sayılarıyla skoru 19-19’da eşitleyen Takımımız Tomkom, Dicle ve Polina’nın sayılarıyla seti 24-26 kazandı. Dicle’nin açılışını yaptığı ikinci sette ev sahibi ekibin 3 sayılık serisi sonrası skor 5-2 olunca antrenör Salih Tavacı2dan mola geldi. Teknik molası sarı kırmızılı ekibin 12-7 üstünlüğüyle geçilen mücadelede 4 sayılık seri sonucu farkı 1 sayıya indiren Sarı Melekler, 17-14 geri düşünce Antrenör Salih Tavacı’dan bir mola daha geldi. Mola sonrası farkı tekrar 1 sayıya çeken sarılacivertliler, 21-21’de eşitliği yakaladı. Son bölümü büyük çekişmeye sahne olan ikinci set, 27-29 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı. Karşılıklı 2’şer sayılık serilerle başlayan üçüncü set 4-4’lük eşitliğin ardından Damla, Eda ve Polen’in sayılarıyla skor avantajını eline geçirdi. Teknik molayı da 8-12 önde geçen Fenerbahçemiz, bu sette rakibini tam anlamıyla domine etti ve seti 17-25, maçı da 3-0 kazandı.

Galatasaray 0-3 Fenerbahçe

Salon: Burhan Felek 

Hakemler: Yavuz Akdemir, Hakkı Demiralay 

Galatasaray: Cansu Çetin, Jack, Gamze Alikaya, Rabadzhieva, Aslı Kalaç, Neslihan Demir Güler (Gizem Karadayı, Nursevil Aydınlar, Ruseva, Seda Aslanyürek, İlkin Aydın) 

Fenerbahçe: Dicle Nur Babat, Polen Uslupehlivan, Damla Çakıroğlu, Eda Erdem Dündar, TomKom, Rahimova (Merve Dalbeler, Jerkov, Bahar Toksoy Guidetti, Melis Yılmaz) 

Setler: 24-26, 27-29, 17-25 

Süre: 94 dakika (28, 37, 29)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.