Diyarbakır'da 2 kulübün adı değişti: "Amed Sportif Faaliyetler ve Diyarbekirspor"

Selim KAYA/ Diyarbakır () - DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyespor'un bugün yapılan kongresinde adı, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü (Amed Spor Kulübü), 3'üncü Lig takımı Yeni Diyarbakırspor adı da Diyarbekirspor olarak değiştirildi. ...

07 Temmuz 2015 Salı 17:34
Diyarbakır'da 2 kulübün adı değişti:






Selim KAYA/ Diyarbakır () - DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyespor'un bugün yapılan kongresinde adı, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü (Amed Spor Kulübü), 3'üncü Lig takımı Yeni Diyarbakırspor adı da Diyarbekirspor olarak değiştirildi.
Spor Toto 2'inci Lig takımı Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, geçen yılki kongrede adını Amedspor olarak değiştirilmiş, ancak Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kabul edilmemişti. Kulübün yapılan kongresinde adı bu kez Amed Sportif Faaliyetler Kulübü olarak değiştirildi. Başkan İhsan Avcı'nın aday olmadığı listede seçilen yöneticiler önümüzdeki günlerde başkanı belirleyeceklerini açıkladı.
DİYARBEKİRSPOR OLDU
Türkiye Spor Toto 3'üncü ligde mücadele eden Yeni Diyarbakırspor'un adı ise Diyarbekirspor olarak değiştirildi.
Kulüp Basın Sözcüsü Saffet Azbay, yaptığı açıklamada, bir süre önce isim değişikliğine ilişkin aldıkları kararı Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiklerini ve federasyonun kararı onayladığını söyledi. Kapanan Diyarbakırspor'un adını almak istediklerini, ancak bu kulüben borçları nedeniyle bu ismi alamadıklarını belirten Azbay, Diyarbakır'ın eski ismi olan ve 1937'ye kadar kullanılan Diyarbekir'den esinlenerek Diyarbekirspor adında karar kıldıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.