Fenerbahçe-gençlerbirliği Maçının Ardından

  Hakan TARHAN,İstanbul- Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de 2-1 yendikleri Gençlerbirliği karşısında, özellikle ikinci yarıdaki üretken oyunları sonucunda kazandıklarını ifade etti. Fenerbahçe Şükrü...

25 Ekim 2014 Cumartesi 22:23
Fenerbahçe-gençlerbirliği Maçının Ardından






 

Hakan TARHAN,İstanbul-

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de 2-1 yendikleri Gençlerbirliği karşısında, özellikle ikinci yarıdaki üretken oyunları sonucunda kazandıklarını ifade etti.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Kartal, ilk yarıda vasat bir oyun ortaya koyduklarını anlatarak, "Rakibe pozisyon vermedik. İkinci yarıya iyi başladık. gol geldi. Çizgiden dönen, kalecinin kurtardığı, direkten dönen toplar, atamadığımız vesaire.... Rakibe bir pozisyon verdik, gol oldu. İkinci yarı 7-8 net pozisyonumuz var. Bunları değerlendiremedik. Bu akşam önemli bir geceydi, 3 puan aldığımız için futbolcularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Taraftarın gösterdiği tepkiye sitem eden Kartal, 20. dakikadataraftarın yaptığı tepkili tezahüratları hak etmediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ben bu camianın insanıyım. Yıllarca futbol oynadım, bu kulübe hizmet ettim. Başarılı olduk, iyi günlerimiz oldu, kötü günlerimiz oldu. Oyunun 20.

dakikasında kendi stadımızda taraftarlarımızca protesto edilen oyuncularım bunları hak etmiyor. 3 Temmuz sürecini kimse unutmasın. Bu oyuncular geçen sezon ligin şampiyonuydu. Bu sene de şampiyon olmak için hep beraber daha iyi oluyoruz. Bu sene Allah'ın izniyle şampiyon olacağız. Seyircimizin, taraftarlarımızın sabırlı olması lazım. Lig maratonu uzundur. Benim oyuncularım kendi stadında 20. dakikada protestoyu hak etmiyorlar. Ben bu camianın bir evladıyım. Başarılı olmak için buradayım. Hem Fenerbahçeme hem camiama hem de Türk futboluna hizmet etmek

için buradayım. Dışarıdan bu kadar saldırı varken, kendi taraftarımızın tepkisiyle karşılaşınca bu beni özellikle bu camianın bir evladı olarak derinden

yaralıyor. Taraftarlar oyuncularıma ve bize güvensinler, biz şampiyon olacağız."

İkinci golden sonra futbolcuların kulübeye gelip kendisiyle paylaştığı sevinç anında ne hissettiği sorulan Kartal, oyuncuların kendisine doğru

gelmesinin bir mesaj olduğunu kaydederek, "Yani dışarıdan bize, kulübümüze, başkanımıza, oyuncularımıza, benim üzerimden takımımıza bir saldırı var. Bir hoşnutsuzluk var. Sürekli 'Her şey kötü' deniliyor. Bizi sürekli kötülüyorlar. Biz öyle kötü değiliz. Bugün 13 puanımız var. Biz geçen sezonun şampiyonuyuz, bu sezon da Allah'ın izniyle şampiyon olacağız. Hem taraftarlarımızın hem dışarıdan saldırılara karşı oyuncularımın ortaya koyduğu tepki, mesajdır bence. Bunu anlayan anlar."

"TARAFTARIMIZ BİZİM HER ŞEYİMİZ"

"Taraftarımız bizim her şeyimiz" diyen Kartal, "Onlara çok teşekkür ediyorum. Bizi desteklesinler, güvensinler, inansınlar, biz gereğini yapacağız.

Bu oyuncular aslan gibi, hepsi karakterli, çok zor bulunur. Bu oyunculara da bize de güvensinler. Biz taraftarımız için varız, onların mutlu olması için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 2-1 yenildikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Tipik bir lig maçı oldu, Fenerbahçe hak ettiği galibiyeti aldı" dedi.

"GEÇEN HAFTA MERVAN'A YÜZDE 100 PENALTI VARDI, BİZE VERİLMİYOR, FENERBAHÇE'YE VERİLİYOR."

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Şensoy, ilk yarıdaki konsantrasyonu ikinci yarıya

yansıtamadıklarını belirtti. Naci Şensoy "Önce Fenerbahçe'yi durdurmamız gerekiyordu. İlk yarıda çok farklı bir oyun stratejisiyle oynadık ve başardık. Fenerbahçe'nin 38. dakikada bir kafa vuruşu var, onun dışında bir gol pozisyonu yok. İkinci yarı başladığında ilk yarıdaki konsantrasyonu gösteremedik. Çok erken bir penaltı pozisyonu oldu. Skor dezavantajı oldu. Bu da takımımız için uyarıydı. Diğer planlarımızı uyguladık. Stratejiler ve o oyun konseptleri tuttu ve yavaş yavaş rakip kaleye inmeye başladık. Mükemmel bir zamanda beraberlik golünü bulduk. Maalesef yine konsantrasyon eksikliği oldu. Fenerbahçe tecrübeli oyunculara sahip, en ufak bir konsantrasyon eksikliğini değerlendirdiler ve ikinci penaltı geldi. Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz." dedi.

Fenerbahçe'nin penaltılarını tartışmak istemediğini ifade eden Şensoy, "Biz de Süper Lig'in takımıyız, yabancı takım değiliz. Geçen hafta Mervan'a yüzde 100 penaltı vardı, bize verilmiyor, Fenerbahçe'ye veriliyor. Ancak bize de verilsin. Orada bir isyanımız var hakemlere. Tipik bir lig maçı oynandı,

Fenerbahçe hak ettiği galibiyeti aldı ve bir daha tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Şensoy, kulüp başkanı İlhan Cavcav'ın işine karışıp karışmadığı yöndeki soruya, "Tabii ki karışmıyor, güzel bir istişare içindeyiz. Gidiyoruz, konuşuyoruz. Konuşmayalım mı başkanla? Antrenör olarak fikirlerimizi söylemeyelim mi başkana? Müthiş bir diyalog içindeyiz teknik kadro olarak. Bundan daha güzeli olamaz. Bunu Mourinho da yapar. Bunu bir üstünlük ya da aşağılık kompleksi olarak görmeyin" şeklinde ifadelerle cevap verdi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.