Galatasaray, Başakşehir karşısında liderlik maçında

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 29. hafta mücadelesinde bu akşam  saat 19:00’da Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.

15 Nisan 2018 Pazar 09:24
Galatasaray, Başakşehir karşısında liderlik maçında






Galatasaray, Başakşehir karşısında liderlik maçında

   Galatasaray, Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 29. hafta mücadelesinde bu akşam  saat 19:00’da Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak olan mücadeleyi hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Kerem Ersoy yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Koray Gençerler görev alacak. Karşılaşma beIN SPORTS 1’den canlı olarak ekrana gelecek.

   İki takım bu mücadeleyle birlikte ligde 20. kez karşı karşıya gelecek. Bu maçlarda Galatasaray’ın 9’a 6 galibiyet üstünlüğü bulunurken 4 maç ise berabere sonuçlandı. Galatasaray rakibine karşı en farklı skorlu galibiyetini 3 Ocak 2012’de 4-1’lik skorla elde ederken Medipol Başakşehir sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmayı 5-1 kazanmıştı.Geride kalan 28 hafta sonunda 59 puan toplayan Medipol Başakşehir haftaya lider girerken; 57 puanı olan sarıkırmızılılar 28 hafta itibarıyla ligin ikinci sırasında yer aldı.

Bu maç öncesi Galatasaray ile ilgili istatistikler sarıkırmılıların resmi sitesinde şöyle yer aldı.

Bu maç öncesi OPTA tarafından hazırlanan maç önü notları (Opta Facts) şu şekilde:

*Galatasaray ligde evinde oynadığı son 16 maçında da yenilgi yüzü görmedi (15G 1B).

*Galatasaray bu sezon Süper Lig'in en fazla gol atan takımı (63). Galatasaray en son 2005/06 sezonunda ilk 28 haftada bu sezondakinden daha fazla gol atmayı başarmıştı (66).

*Galatasaray bu sezon ligde rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan (748 - maç başına 26,7) ve ceza sahası içinden en fazla gol atan (57) takım.

*Galatasaray bu sezon ligde en fazla maçta kalesini gole kapatan üç takımdan biri (10, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile birlikte). Başakşehir ise bu üç takımın ardından 9 gole kapama ile ligin en iyi dördüncü takımı.

*Bu sezon ligde kalesine en az isabetli şut gelen ikinci (Galatasaray - 90) ve üçüncü takım (Başakşehir - 102) bu maçta karşılaşacak.

*Galatasaray bu sezon ligde maçların ilk yarılarında en fazla gol atan takım (30). Takımın ligde attığı son 11 golün 7’si maçların ilk yarılarında geldi.

*Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde bu sezon ligde oynadığı 6 iç saha maçını da kazandı. Galatasaray; Fatih Terim yönetiminde en son 2002/03 sezonunda arka arkaya 7 iç saha maçından galibiyetle ayrılmıştı.

*Bu sezon Süper Lig'de takım arkadaşlarına en fazla şut pası veren isim Younes Belhanda (69).

*Bafetimbi Gomis bu sezon ligin en golcü oyuncusu (26). Gomis aynı zamanda ligin en fazla isabetli şut çeken (48) ve rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan oyuncusu (178).

Anahtar Kelimeler:
GalatasarayBaşakşehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.