Galatasaray'da 3. Mustafa Denizli dönemi başlıyor

Galatasaray'da 3. Mustafa Denizli dönemi başlıyor. 1997- 1989, 1990 - 1992 yıllarında Galatasaray'da teknik adam olarak görev Mustafa Denizli, yeniden CimBom'un teknik patronluğu koltuğuna oturuyor..

23 Kasım 2015 Pazartesi 00:43
Galatasaray'da 3. Mustafa Denizli dönemi başlıyor






Galatasaray'da Mustafa Denizli dönemi başlıyor

Hamza Hamzaoğlu'nun ardından Galatasaray'ın teknik patronluğu için pazarlıklar sonuçlandı. Galatasaray yönetimi Ünlü teknik adam Galatasaray'la anlaştığını resmen açıkladı! Açıklamada anlaşmanın içeriği konusunda bilgi verilmedi. Kulüp yönetimi bu konuda henüz KAP'a da resmi bildirimde bulunmadı.

Galatasaray’ın yeni hocası yüzde 99 belli oldu! Hamza Hamzaoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra adı 1 numaralı favori olarak görülen Mustafa Denizli, TRT Spor’daki Stadyum programında başkan Dursun Özbek ile görüşeceklerini açıkladı.

Denizli, Özbek’in kendisini ayarak görüşmek istediğini ve bugün (Pazartesi) görüşmeye yapacakların söyledi.

GALATASARAY'DA İLK DÖNEMİ

Mustafa Denizli'nin Galatasaray'da teknik adam serüveni Alman Jupp Derwall'ın yanında 1984-85'ten başlayarak Galatasaray'da 3 sene yardımcı antrenörlük yaparak başladı. 

8 Aralık 1984'te Zoguldakspor ile oynanan bir maçta Derwall'in hastalığı nedeniyle takımı yönetti. 1987-88 sezonu için antrenörlüğe getirildi. Jupp Derwall ise takımın menejerliğini yapmaya başladı. Galatasaray çok başarılı bir sezon geçirdi ve Denizli, ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı. 38 maçta 2 mağlubiyet alan Galatasaray, en yakın rakibi Beşiktaş'ın 12 puan önünde 90 puan toplayarak birinci oldu. 1988-89 sezonunda ligde büyük bir puan farkıyla 3. oldular.

Türkiye Kupası'nda da çeyrek finalde elenen Galatasaray, Avrupa'da çok başarılı oldu. İlk tur Rapid Wien, ikinci tur Neuchatel Xamax'ı elediler. Xamax'a ilk maç deplasmanda 3-0 yenildiler. Maçta sahaya atılan yabancı maddeler ve PKK'nın sahaya girmesi gibi olaylar yaşandı.

Maç sonunda Denizli de UEFA'dan bir maç men cezası aldı. Rövanş maçında taktikleri tribünden vermek zorunda kalan Denizli'nin takımı maçı 5-0 kazandı. Çeyrek finalde ise Fransız temsilcisi Monaco'yu eleme başarısını gösterdiler. Yarı finalde ise Steaue Bükreş'e elendiler. Bu sonuç günümeze kadar bir Türk takımının Avrupada lig şampiyonları bazında aldığı en iyi sonuçtur.

GALATASARAY'DA İKİNCİ DÖNEM

1990-91 sezonunun başında Galatasaray ile tekrar anlaştı. İlk sezonunda uzatmalarda Ankaragücü'ne üstünlük sağlayan Denizli ve Galatasaray Türkiye Kupası'nı kazandı. Ligde ise ikinci oldular. Ancak, lig şampiyonu Beşiktaş'ı mağlup ederek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandılar. Sonraki sezondaki en büyük başarısı ise Avrupa'da oldu. 1992-93 Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek finale yükseldi. Werder Bremen'e ilk maçta 2-1 yenildiler, ikinci maç ise 0-0 sonuçlandı ve elendiler. Ancak ligde yine istenilen sonuçları alamayıp, lig üçüncüsü oldular. Yönetim ile anlaşamayan Denizli, teknik direktörlüğü bıraktı.
Son Güncelleme: 23.11.2015 00:57
Anahtar Kelimeler:
GalatasarayMustafa Denizli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.