Garanti Koza Wta Şampiyonlar Turnuvası'nda Zafer Petkoviç'in

  Gökhan HEBEPÇİ - SOFYA / (FOTOĞRAFLI) Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Garanti Koza 2014 WTA Şampiyonlar Turnuvası'nda kupayı, İtalyan sporcu Flavia Pennetta'yı 2-1 yenen Alman tenisçi Andrea Petkoviç kaldırdı. Arena...

03 Kasım 2014 Pazartesi 15:47
Garanti Koza Wta Şampiyonlar Turnuvası'nda Zafer Petkoviç'in






 

Gökhan HEBEPÇİ - SOFYA / (FOTOĞRAFLI)

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Garanti Koza 2014 WTA Şampiyonlar Turnuvası'nda kupayı, İtalyan sporcu Flavia Pennetta'yı 2-1 yenen Alman tenisçi Andrea Petkoviç kaldırdı.

Arena Armeetz Spor Salonu'nda iki saatten fazla süren maçta 27 yaşındaki tenisçi Petkoviç, rakibine 1-6, 6-4 ve 6-3'lük setlerle üstünlük sağladı.

Cumartesi günü oynanan yarı final maçında Pennetta, İspanyol tenisçi Carla Suarez Navarro'yu 2-0 mağlup ederek finale yükselmişti. Petkoviç ise bir diğer İspanyol sporcu Garbine Muguruza'yı 2-0'la geçerek adını finale yazdırmıştı.

Bulgar sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği final maçında ise Flavia Petkoviç, 32 yaşındaki tenisçi Pennetta'yı 2-1 yenerek Garanti Koza WTA Şampiyonlar Turnuvası'nı kazandı.

Toplamda 750 bin dolar ödüllü turnuvada Petkoviç kupasını, final maçını da izleyen Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'den aldı. Ayrıca turnuvanın sponsorlarından Türk Hava Yolları'nın (THY) Bulgaristan müdürü Cenk Öcal da Alman tenisçiye, uzak destinasyonlu 5 açık bilet hediye etti.

Turnuvada ikinci olan Panetta'ya ise kupasını, organizasyonun ana sponsoru olan Garanti Koza'nın yönetim kurulu üyesi Serhan Baykal takdim etti.

Bu arada turnuva, önümüzdeki yıldan itibaren 2019 yılına kadar Çin'in güneyindeki Zhuhai kentinde düzenlenecek. 'WTA Elite Trophy' adıyla düzenlenecek organizasyonda toplamda 2 milyon 150 bin dolar para ödülü dağıtılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.