Medel: Şampiyonluk hayalimi yarıda bırakıp gitmek istemiyorum

Beşiktaşlı futbolcu Medel, "Beşiktaş'ta 3 senelik kontratım var. Şampiyonluk ve kupa sevinci yaşamak istiyorum. Bu hayali yarıda bırakıp gitmek istemiyorum." dedi.

13 Kasım 2017 Pazartesi 16:35
Medel: Şampiyonluk hayalimi yarıda bırakıp gitmek istemiyorum






İSTANBUL (AA) - Beşiktaş'ın Şilili futbolcusu Gary Medel, şampiyonluk hayalini gerçekleştirmeden Beşiktaş'tan ayrılmak istemediğini söyledi.

Medel, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, kendisiyle ilgilenen kulüplerin olduğunu ancak önceliğinin Beşiktaş'ta başarılı bir sezon geçirmek olduğunu kaydetti.

Devre arasında gitmeyi düşünüp düşünmeyeceği sorusunu yanıtlayan tecrübeli futbolcu, "Beşiktaş'ta 3 senelik kontratım var. Şampiyonluk ve kupa sevinci yaşamak istiyorum. Bu hayali yarıda bırakıp gitmek istemiyorum." dedi.

İsmi Arjantin basınında River Plate ile anılan Medel, "River Plate'e gitmezdim, Boca Juniors olabilirdi." diye konuştu.

"Alanya'da yaşanan olay artık geride kaldı"

Medel, Aytemiz Alanyaspor maçında teknik direktörleri Şenol Güneş'in yedek oyuncuları çağırması sırasında kulübeye gelişlerinde yavaş davranmalarıyla ilgili, "Alanya'da yaşanan olay artık geride kaldı. Orada yavaş davrandım. Takım arkadaşlarıma orada yardım etmedim, bundan dolayı da kendilerinden özür diledim. Şu anda elimden geldiği kadar çalışıp, kendimi göstermeye gayret ediyorum. Takımdaki yerimi kazanmak istiyorum. Bu durum beni mücadeleden vazgeçirmiyor. Alanya'da yaşanan olaydan sonra isteğim ikiye katlandı. Tamamen takıma adapte olmaya çalışıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Şilili futbolcu yedek olmasına rağmen takımına destek vermeye çalıştığını vurgulayarak, "Gerekli dakikaları alamamam benim için şu anda üzücü, zor bir durum. Elimden geldiği kadar çalışıp takımdaki yerimi kazanmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'taki ilk dönemlerinin istediği gibi geçmediğini kaydeden Medel, "İlk 11'e adaptasyonum daha kolay geçer diye düşünmüştüm ama 2 senedir üst üste şampiyon olan takım var. 11'de oynayan çok güçlü oyuncular var. Bana da yeni bir mücadele yeteneği katıyor. Aslında uzun zamandır başıma gelmeyen bir şey. Bu da benim için güzel bir tecrübe oluyor." yorumunu yaptı.

"Yedek olmanın gereği neyse onu yapıyorum"

Avrupa'da Sevilla ve Inter gibi önemli kulüplerde oynayan Medel, ilk 11'e girmek için daha çok çalıştığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük kulüplerde, büyük oyuncularla oynadım. Şimdi de büyük kulüpteyim, etrafımda büyük oyuncular var. Şu anda oynamıyorum, yedeğim. Yedek olmanın gereği neyse onu yapıyorum. Oynamasam bile takım arkadaşlarımı destekliyorum. Takım arkadaşlarını desteklemek yedek olmanın kuralıdır. En iyi şekilde çalışıp oynamayı hedefliyorum."

"Kırmızı kartlar herhalde doğruydu"

Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada takımının aleyhine sonuçlanan penaltı pozisyonunu değerlendiren Gary Medel, şunları kaydetti:

"O maçtaki pozisyon penaltı mıydı değil miydi, tartışılır. Hakem penaltı olarak değerlendirdiyse ona katılmak lazım. Biz şu anda geri dönüş gerçekleştiriyoruz, güzel işler çıkarıyoruz ve önümüze bakıyoruz."

Süper Lig'deki ilk derbisinde Fenerbahçe'ye karşı forma giyen Şilili oyuncu, 5 kırmızı kartın çıktığı derbi atmosferine de değinerek, "Türkiye'deki derbilerde taraftarların etkisi çok büyük. Güney Amerika ile benzerlikler var. Kırmızı kartlar herhalde doğruydu. Bir oyuncu kötü niyetle giriyorsa kırmızı olması lazım. Türkiye'deki hakemleri biraz İspanya'daki hakemlere benzetiyorum. İngiltere'deki hakemler biraz daha farklı, biraz daha oynatmaya yönelik davranıyorlar. Sertliğe biraz daha izin veriyorlar." ifadelerini kullandı.

Rakiplere ilginç benzetme

Saha içinde agresif görüntüsüyle dikkati çeken Medel, sosyal hayatta öyle olmadığını vurgulayarak, "Sosyal hayatımda herkes gibiyim. Çocuğumla, eşimle zaman geçiriyorum. Çocuklarıma iyi örnek olmaya çalışıyorum. Saha içinde takım arkadaşlarım var, onlar benim ailem ama rakip benim düşmanım oluyor." şeklinde konuştu.

Gary Medel, kayarak topa müdahalesinde faul çekincesi yaşayıp yaşamadığına yönelik bir soru üzerine, "Hakemler görevini yapıyorlar. Doğru yerde, doğru kararı vermekle yükümlülüler. Faul varsa tabii ki verecekler, yoksa vermeyecekler. Gözlem olarak biraz daha uluslararası gözlükle bakmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Stoper ve ön liberoda oynamanın kendisini daha iyi hissettirdiğini anlatan Medel, Beşiktaş'ta zaman zaman şans bulduğu sağ bekte daha önceleri az görev aldığını dile getirdi.

Savunma oyuncularına göre kısa olmasına rağmen hava toplarında etkili olmasına açıklık getiren Medel, "Zamanlama çok önemli. Zamanında zıplayan boy avantajını kazanır." açıklamasında bulundu.

"Beşiktaş taraftarlarına çok şaşırdım"

Sezon başındaki transferler sırasında taraftarların organize ettiği ve kulübün sürdürdüğü "Come to Beşiktaş" kampanyasının yanı sıra siyah-beyazlı taraftarları değerlendiren Medel, "(Come te Beşiktaş) çok büyük yenilikti. Futbolun gündemine bomba gibi düştü. Bütün futbol dünyası bunu konuştu. Beşiktaş taraftarlarına çok şaşırdım. Onlara bir taraftar grubu diye hitap edemeyiz. Stada girdiğimiz zaman bütün stat 90 dakika tezahürat yapıyor. Bu herhalde futbolda çok az görülen bir şey." diye konuştu.

Kendisi gibi yedeklikten henüz kurtulamayan Alvaro Negredo ile hem saha içinde hem saha dışında çok iyi iletişim içinde olduğunu vurgulayan Medel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Negredo ile ailecek görüşüyoruz. Kendisiyle daha önce beraber oynamıştım. Takımın şampiyon olması için buradayız. Şu an yedek oturuyorsak bu, daha fazla çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Yerimizi kazanmanın mücadelesini vereceğiz. Şu anki durumumuzda takım için en iyisini yapıp görevimizi yerine getireceğiz."

Son Güncelleme: 13.11.2017 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.