Türk Milli Karateciler Dünya Şampiyonasi'na Hazır

BREMEN, () - ALMANYA'nın Bremen kentinde Çarşamba günü başlayacak 22. Dünya Karate Şampiyonası için son hazırlıklarını Bremen'de sürdüren Türkiye Karate Milli Takımı'nda moraller yerinde. Son dünya şampiyonu Enes Erkan, üst üste...

03 Kasım 2014 Pazartesi 12:34
Türk Milli Karateciler Dünya Şampiyonasi'na Hazır






BREMEN, () - ALMANYA'nın Bremen kentinde Çarşamba günü başlayacak 22. Dünya Karate Şampiyonası için son hazırlıklarını Bremen'de sürdüren Türkiye Karate Milli Takımı'nda moraller yerinde. Son dünya şampiyonu Enes Erkan, üst üste ikinci kez kürsünün zirvesini hedeflediğini söyledi. 

5-9 Kasım tarihlerinde 107 ülkeden 966 sporcunun katılımıyla yapılacak organizasyonda tam kadro yer alacak Türkiye Karate Milli Takımı, antrenmanlarını şampiyonanın yapılacağı ÖVB Arena'da sürdürdü. Maritim Otel'de kampa giren milli sporcular boş zamanlarını otelin hemen yanındaki göl kenarında yürüyüş yaparak geçiriyor. Erkek Milli Takımı, göl kenarına düğün fotoğrafı çektirmek için gelen yeni evli gurbetçi çift Taner-Sena Şahin'le hatıra pozu verdi. Taner-Sena Şahin çifti, milli sporcuları desteklemek için ÖVB Arena'ya geleceklerini belirtirken, milli sporcular da yeni evli çifte mutluluklar diledi.

ENES ERKAN: "ŞAMPİYON OLMAMIŞ GİBİ HAZIRLANDIM"

2012 Paris'te kumite ferdi +84 kiloda Dünya Şampiyonu olduktan sonra Türk Milli forması altında katılım gösterdiği uluslararası organizasyonların tamamında final yapma başarısı gösteren Enes Erkan, "Almanya'da yapılacak Dünya Şampiyonası kamp sürecimiz çok verimli geçti. En iyi şekilde hazırlandık. Takım olarak herkes kendini iyi hissediyor. Geriye sadece o günkü motivasyonumuzun üst düzeyde olması kaldı. Nasibimizde varsa çıkıp madalyaları alacağız" dedi.

Biri bu yıl Finlandiya'da olmak üzere Avrupa Şampiyonası'nda son iki yıl zirveye çıkarak formda olduğunu gösteren ve başarısının formülünü "çok çalışmak" olarak açıklayan Erkan, "Hiçbir zaman kendimi şampiyon olarak görmem. Kazandığım şampiyonluğu geride bırakırım. Çünkü şampiyonum düşüncesiyle hazırlandığınız zaman ister istemez baskı oluşabiliyor. Almanya'ya kendimi şampiyon olmuş gibi hissederek gelmedim. Şampiyon olmamış gibi hazırlandım ve geldim. Çünkü o şampiyonluğu istiyorum" diye konuştu.

Dünya ve Avrupa'da dört yıl boyunca hiç yenilmeden şampiyon olmanın hedefleri arasında yer aldığına dikkati çeken Enes Erkan, "Bir sporcunun hayatında disiplin kesinlikle olacak. Şampiyonluk için normal çalışma yetmiyor. Ekstra çalışma yapmak gerekiyor. Çünkü kolay değil. En büyük rakibim kendim. Kendini aştığın zaman rakiplerini de aşmış oluyorsun. Sıkletimde iyi sporcular var tabii. Birçoğu ile bu yıl önemli organizasyonlarda karşılaştım. Ancak kendimi çok iyi hissediyorum. Çıkıp mücadelemi şampiyon olmak için vereceğim" ifadelerini kullandı.

ESAT BAŞKAN BÜYÜK AVANTAJ

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın sporcu ve antrenörlük geçmişinin bulunmasının sporcular açısından büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan 27 yaşındaki sporcu, "14 yıldır Milli takımdayım. Birçok federasyon gördüm. Geçmiş bakıldığında imkanlarımız büyük ölçüde değişti. Sunulan imkanlar çok iyi" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.