ALMAN ASKERLER “BİRLİK GÜNÜNÜ” KUTLADI

3 Ekim Alman Birliği Günü, Alman askerlerin görev yaptığı Kahramanmaraş Patriot Harekat Komutanlığı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
ALMAN ASKERLER “BİRLİK GÜNÜNÜ” KUTLADI






3 Ekim Alman Birliği Günü, Alman askerlerin görev yaptığı Kahramanmaraş Patriot Harekat Komutanlığı’nda düzenlenen törenle kutlandı.
Gazi Kışlası’ndaki törende askerleri selamlayarak bayramlarını kutlayan Alman Harekat Birliği Komutan Yardımcısı Yarbay Uwe Fehr, 3 Ekim’in tüm Alman halkı için ayrı bir yeri olduğunu belirtti. 3 Ekim 1990 gecesinde Alman halkının kendi özgür iradesi ile bütünlüğünü sağladığını ifade eden Fehr, “1989’a kadar çelik betondan bir duvar ve yüzlerce kilometre uzanan dikenli bir tel örgüsü Almanya’yı ayırıyordu. Batı Almanya ile Doğu Almanya arasında bulunan bu bölücü sembol aynı zamanda dünyanın 2 karşılıklı düşman bloklara ayrılmasının simgesi idi” dedi.
Ülkelerinden kilometrelerce bugünü kutladıklarını dile getiren Fehr, sorumluluklarının bilinciyle çalışmalarını devam ettirdiklerini kaydetti. Türkiye ile beraber kardeşçe dış ülkelerden gelebilecek tehlikelere karşı savunma anlamında katkı sunmaktan şeref duyduklarını kaydeden Fehr, şöyle konuştu:
“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yardımı ile NATO tarafından Active Fence ile adlandırılan hava savunmasını sağlamak ve Kahramanmaraş’ı dış ülkelerden gelebilecek herhangi bir tehlikeden korumak için yaklaşık 9 aydır ve sayıları 400’e varan askerler ile buradayız. Askerlerimiz misafir oldukları ülkede, taşıdıkları bu büyük sorumluluğun bilincinde ve günün her saatinde oluşabilecek tehlikelere karşı anında önlem almak için patriot silah sistemlerimizin başındadır. Bu güzel ülkede olmaktan mutluyuz. Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte çalışmaktan ve Türkiye’nin güvenliği için katkıda bulunduğumuz için onur duyuyorum.”
Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Fehr, Suriye krizinin barışçı yollardan çözüme doğru ilerlemesinden de memnuniyet duyduklarını ifade etti. Fehr, “Biz tabi Alman askerleri olarak barışçıl bir sonucun tarafındayız. Bizim buradaki görev süremizin dolmasına ise Türkiye Cumhuriyeti hükümeti karar verecek. ‘Artık başka ülkelerden tehlike var mı’ değerlendirmesini yaparak sonuca varılacak” diye konuştu.
Görev süreleri boyunca Suriye’deki hava hareketlerini yakından takip ettiklerini işaret eden Fehr, kalkan füzelere müdahale edememenin, yardımcı olamamanın sorumluluğunu hissettiklerini vurguladı. Fehr, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bizim radarlarımızın menzili tabi ki Suriye’ye kadar ulaşıyor. Suriye’deki olanlardan yani orada bir füze kalktığında buradan takip edebiliyoruz. Tabi orada füzelerin kalktığını görünce de kendimizi sorumlu hissediyoruz. Çünkü biz yardım edemiyoruz ve buna yetkimiz yok. Dediğim gibi olanı biteni görüyoruz ama müdahale edemiyoruz.”
Kokteyl ile son bulan törende Alman askerlere ait kartpostallarda dikkat çekti. Kilometrelerce uzaktan gelen kartpostallarda şans dileklerinin yanı sıra, paskalya gibi bayram kutlamalarının yer aldığı gözlendi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.