Amerika, IŞİD'i gece boyunca vurdu

Amerika, IŞİD'i gece boyunca vurdu

24 Eylül 2014 Çarşamba 09:22
Amerika, IŞİD'i gece boyunca vurdu






Amerika, IŞİD'i gece boyunca vurdu

Amerikan uçakları Suriye'de üstlenen IŞİD'e karşı hava saldırılarını gece boyunca sürdürdü. Uçak gemilerinden kalkan çok sayıda savaş uçağı Suriye'deki hedeflerini vurdu. ABD'nin IŞİD'e operasyonu sürüyor. ABD'nin dün başlattığı saldırılara, sabah saatlerinde 3 hava saldırısıyla devam ettiği öğrenildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan güçlerinin bombardıman ve uzaktan kumandalı uçaklarla IŞİD hedeflerine yeni saldırılar gerçekleştirdiği duyuruldu.

Suriye'de Deyr Ez Zor'un güneybatısında düzenlenen iki hava saldırısında IŞİD'e ait silahlı bir araca zarar verildiği, bir aracın da imha edildiği belirtildi. Irak'ta başkent Bağdat'ın kuzeybatısındaki saldırıda ise örgüte ait bir silahlı aracın tahrip edildiği kaydedildi.
Uçakların operasyonun ardından bölgeden güvenli bir biçimde ayrıldığı ifade edildi.

CENTCOM, ABD ordusunun bugüne kadar Irak genelinde 194, Suriye'de de ortak uluslarla birlikte 16 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.
Son Güncelleme: 24.09.2014 09:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.