Başkan doğan: “çetintepe barajı’nın temelinin atılması araban’da bayram havası oluşturdu”

Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinde toplam 709 bin dekarlık alanı sulayacak olan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan Çetintepe Barajı’nın bölgeye bereket getireceğini söyle

23 Eylül 2013 Pazartesi 00:00
Başkan doğan: “çetintepe barajı’nın temelinin atılması araban’da bayram havası oluşturdu”






Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinde toplam 709 bin dekarlık alanı sulayacak olan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan Çetintepe Barajı’nın bölgeye bereket getireceğini söyledi.
Araban Ziraat Odası Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Araban Ziraat Odası Başkanı Doğan, “Çetintepe Barajı, Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş’a hayat verecek. Bu projenin 50 yıl önce yapılması lazımdı. Ama geçmiş dönemlerdeki hükümetlerin projeye fizibil değil diyerek yapmadılar. Bu barajla birlikte bölgede yaklaşık 710 bin dekarlık kuru tarım yapılan arazinin sulanacağını ve yine Sayın Bakanımızın açıkladığı gibi her yıl zirai artış 250 milyon TL olacaktır. Yani bundan daha büyük bir projenin olmadığı açıklamasını yaparak geçmiş hükümetler adına da bölge halkından özür diledi” dedi.
Başkan Doğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Çetintepe Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte Araban Ziyaret Köyü Çat Boğazı mevkiine yapılacak olan Çat Boğazı Barajı’nın yapılması garantilenmiş oldu. Araban Ovası’nda kuru tarım yapılan toplam 328 bin dekar arazinin 25 bin dekarlık alanını inşaat çalışması başlayan Ardıl Sulama Göleti ile sulanması planlanıyor. Geriye kalan yaklaşık 323 bin dekarlık kuru tarım yapılan arazinin ne kadarının Çat Boğazı Barajı ile sulanacağı da yapılacak olan son çalışmalarla netlik kazanacak. Temeli atılan ve açılışı yapılan 13 projenin toplam maliyetinin 166 milyon TL olduğunu öğrendim. Adıyaman-Göksu-Araban Projesi kapsamında Çetintepe Barajı ve Gaziantep’e 8 metreküp saniye içme suyu sağlayacak olan Çetintepe Barajı ile Gaziantep arasına 78+108 kilometrelik içme suyu isale hattı planlanıyor. Proje ile Adıyaman-Gaziantep ve Kahramanmaraş illerindeki 709 bin 680 dekarlık alan sulanarak bölgede kuru tarım yapılan arazilerin sulu tarıma geçilerek hem ülke hem de bölge ekonomisine önemli katkı sağlayacak.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.