BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ VE SAĞLIK PANELİ İLGİ GÖRDÜ

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Halk Sağlığı Anabilim Dalı işbirliği ile “Bitki Koruma Ürünleri ve Sağlık Paneli” yapıldı.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ VE SAĞLIK PANELİ İLGİ GÖRDÜ






Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Halk Sağlığı Anabilim Dalı işbirliği ile “Bitki Koruma Ürünleri ve Sağlık Paneli” yapıldı.
ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panele Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, ADÜ Rektör Yardımcısı Mustafa Çetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Aydın Sağlık İl Müdürü Dr. Hüsnü Tırpan, öğretim üyeleri, zirai ilaç bayileri, tarım danışmanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, pestisitlerin zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan bir madde ya da maddelerden oluşan karışımlar olduğunu söyleyerek, pestisitlerin kullanımı çok eski tarihlere dayandığını belirtti. Artan dünya nüfusuna karşın tarım alanlarımız artış göstermemekte aksine erozyon, yeni yerleşim yerlerinin açılması ve sanayileşme gibi etkenlerle azalmakta olduğunu vurgulayan Köksal, “Var olan tarım alanlarından alınan verimin artırılarak dünya besin ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Verimi artırmanın en etken yolu bitkilerdeki hastalık ve zararlılarla mücadele etmektir. Ancak bu mücadeleyi yaparken doğru mücadele yöntemini, doğru zamanı ve doğru dozajı kullanmak çevre ve insan sağlığı için ihmal edilmemesi gereken unsurlardır” dedi.
Dr. Emine Didem Evci Kiraz ve Doç. Dr. Filiz Ergin, ise yaptıkları sunumla Aydın İli pestisit çalışması sonuçlarını panele katılanlarla paylaştı. Panel, Prof. Dr. Erdal Beşer’in başkanlığında, Prof. Dr. Songül Vaizoğlu, Prof. Dr. Ömer Faruk Tekbaş, Prof. Dr. Zeynep Şimşek ve Yrd. Doç Dr. Serdal Öğüt’ün ‘Pestisit ve Sağlık’ konularında görüşlerinin ardırdan soru ve önerilerle sona erdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.