BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BORCU YILSONUNDA SIFIRLANIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

27 Kasım 2013 Çarşamba 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BORCU YILSONUNDA SIFIRLANIYOR






Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, belediyenin 31 Aralık 2013 yılı itibariyle Hazine’ye olan borcunun sıfırlanacağını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı dönem toplantısının 3’cü birleşimine başkanlık eden Güzelbey, burada belediyenin borç yapılanması ve 2014 mali yılı bütçesi hakkında görüşlerini bildirdi.
Göreve geldikleri 2004 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ve kendisine bağlı kuruluşların Hazine’ye borcunun 1 milyar 326 milyon dolar olduğunu belirten Güzelbey, GASKİ’nin 529 milyon TL borcunun devam ettiğini, bu borcun ise mali disiplinin devam etmesi durumunda 5 yıl sonra biteceğini ifade etti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak ayaklarını yorgana göre uzattıklarını belirten Güzelbey, bu felsefeyi devam ettireceklerini aktardı.
Kendi dönemlerinde ve kendisinden sonra gelecek olan arkadaşlara borç yükü bırakmak istemediklerini belirten Başkan Güzelbey, hiçbir dış borç kullanmadıklarını söyledi. Kendi iç kaynaklarını kullandıklarını ve bunun yanı sıra borçlanırken daha uygun kaynaklar bulduklarını açıklayan Güzelbey, “Biz bunu yaparken ciddi anlamda mali disiplin uyguladık. Herkes kendi kaynaklarına göre borçlanma yapıyor. Herkes kendine göre hareket ediyor” dedi.
Merkez ilçe Şahinbey, Şehitkâmil ve Oğuzeli ilçeleri ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 mali yılı tahmini bütçelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Güzelbey, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılı mail bütçesinin 850 milyon TL olacağı belirtildi.
Bu arada merkez ilçe Şahinbey Belediyesi’nin 2014 mali yılı bütçesi 750 milyon TL, Şehitkâmil Belediyesi’nin 400 milyon TL, Oğuzeli Belediyesi’nin ise 13 milyon TL olarak belirlendi.
Meclis’te başka görüşülecek gündem maddesi olmadığı için Aralık ayının meclis toplantısının 9 Aralık Pazartesi saat 14.00’da yapılacağı açıklandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.