MAMAK BELEDİYE BAŞKANI AKGÜL, KURBAN PAZARINI DENETLEDİ

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kurban Bayramı öncesi Ortaköy kurban pazarında incelemelerde bulundu.

13 Ekim 2013 Pazar 00:00
MAMAK BELEDİYE BAŞKANI AKGÜL, KURBAN PAZARINI DENETLEDİ






Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Kurban Bayramı öncesi Ortaköy kurban pazarında incelemelerde bulundu. Kurbanlık satan vatandaşlarla sohbet eden Akgül, hayırlı işler diledi. 7 bin 600 büyükbaş, 2 bin 200 küçükbaş hayvanın bulunduğu pazarda, kurbanlıkların yüzde 80’i satıldı. Ortaköy kurban pazarına yurdun birçok bölgesinden getirilen küçük ve büyükbaş kurbanlıklar alıcı beklerken, pazarın en gözde kurbanlığı 980 kilo ağırlığındaki Koca Yusuf oldu. Müslüm Sarısülük adlı vatandaşın getirdiği büyükbaş hayvanların içinde iri cüssesi ve görüntüsüyle öne çıkan kurbanlık 9 bin 750 liradan alıcı buldu. Sarısülük, Koca Yusuf’un pazarın en büyük hayvanı olduğu iddiasında bulundu.
AKGÜL’DEN SORUNSUZ BAYRAM TALİMATI
Kurbanlık fiyatlarında uzlaşamayan vatandaşların pazarlığına yardımcı olan Akgül, bayram süresince satıcı ve alıcıların mağdur olmayacağını kaydetti. Bayram sonuna kadar hijyenden ulaşıma kadar hiçbir sorunun yaşanmaması için ekiplere talimat veren Akgül, kaçak boğa timini de denetleyerek alarmda olmaları konusunda uyardı. Mamak Belediyesi veteriner hekimlerince kurbanlıkların gebelik testleri, yaş ve sağlık kontrollerinin de yapıldığını belirten Akgül, şimdiden tüm vatandaşların Kurban Bayramını tebrik etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.