MARMARABİRLİK ÜRETİCİYE İLK ÖDEMEYİ CUMA GÜNÜ YAPACAK

Marmarabirlik, üretici ortaklarına ilk ödemeyi 22 Kasım 2013 Cuma günü yapacak.

21 Kasım 2013 Perşembe 00:00
MARMARABİRLİK ÜRETİCİYE İLK ÖDEMEYİ CUMA GÜNÜ YAPACAK






Marmarabirlik, üretici ortaklarına ilk ödemeyi 22 Kasım 2013 Cuma günü yapacak.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 1-15 Kasım 2013 tarihleri arasında alımı tamamlanan ürün bedelinin yüzde 60’ının karşılığı olan 29,5 milyon liranın üreticilerin banka hesaplarına aktarıldığını söyledi. Asa, 21 Kasım tarihine kadar toplam 22 bin 800 ton ürün aldıklarını, bunun bedelinin 81,5 milyon lira olduğunu belirterek, “Bugüne kadar gerçekleşen alımların yüzde 70’e yakını iri kalibre olduğundan, büyük meblağlar oluştu” dedi.
Asa, “Ürün alımlarımızda son üç yılda ortaklarımız mağdur edilmediği gibi, 2013 yılında da mağdur edilmemiştir. Ortaklarımızı düşünürken diğer taraftan kurumu da mutlaka düşünmeliyiz. Hata yapma hakkımız yok, kuruma bir zarar gelmesi durumunda Marmarabirlik’i kim kurtaracak” diye konuştu.
Asa, alım fiyatlarının tek başına değerlendirilmesinin yanlış olduğunu, piyasa şartlarında diğer bölgelerden gelen ürünlerle rekabet etmek zorunda kaldıklarını, bu durumun da dikkate alınması gerektiğini söyledi. Attığımız her adımda ortaklarımızı düşünüyoruz. Ciddi çalışmalarımız sonrasında satışlarımızın bütün zamanların en yüksek rakamına, 30 bin tona ulaştı. Ancak bu yıl alınacak ürün miktarı düşünüldüğünde, çok daha yüksek satış rakamlarına ulaşmamız gerektiğini görüyoruz” dedi.
Marmarabirlik Başkanı Hidayet Asa, “Ortaklarımıza daha önce duyurduğumuz gibi, alım bedellerinin yüzde 60’ını peşin olarak ödüyoruz. Kampanyanın ilk 20 günlük seyrini analiz ettiğimizde, alım miktarımız ve ödenecek paranın yüksek rakamlara ulaşacağını görüyoruz. Peşinatın haricinde kalan yüzde 40’lık ödemelerin süre olarak uzayabileceği konusunda ortaklarımızı bilgilendirmek istiyoruz. Ayrıca, kota harici ürün teslimatlarına ait bedellerin hiçbir şekilde bir yıldan önce ödenmeyeceğini hatırlatmak isteriz” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.