OSMANGAZİ’DE DAR CADDE KALMAYACAK

Osmangazi Belediyesi, Alemdar Mahallesi’nde bugüne kadar yapılan en büyük yol genişletme çalışmalarından birine imza atıyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
OSMANGAZİ’DE DAR CADDE KALMAYACAK






Osmangazi Belediyesi, Alemdar Mahallesi’nde bugüne kadar yapılan en büyük yol genişletme çalışmalarından birine imza atıyor. Dar olması sebebiyle belediye otobüslerinin geçmekte zorlandığı caddede 4 binayı birden yıkan Osmangazi Belediyesi, trafiği rahatlatmış ve mahalleye nefes aldırmış olacak.
Osmangazi Belediyesi, ilçenin kentsel dönüşümünü caddeleri, yolları genişleterek ve yeni meydanlar yaparak hızlandırıyor. Dar ve sıkışık caddelerde yol genişletme çalışmalarına öncelik veren Osmangazi Belediyesi, Alemdar Mahallesi’nde belediye otobüslerinin geçmekte zorlandığı Söğütlü Sokak’ta yol genişletme çalışmalarına başladı. Aynı zamanda yeşil alan ve meydan olacak proje kapsamında kamulaştırılan 4 binanın yıkımına başlandı.
Çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İzmir Yolu’nu yeni 30 metrelik imar yoluna bağlayan Söğütlü Sokağı’nın genişletilmesi ve bölgeye yeşil alan şle meydan kazandırılması için ilk adımı attıklarını söyledi. Kamulaştırılan binaların yıkımının ardından mevcutta 4.5 metre olan yolun 15 metreye genişleyeceğini belirten Başkan Dündar, “Şu anda araç trafiğinin faal olduğu bir güzergah üzerinde bulunuyoruz. Plansız yapılaşma sebebiyle trafik yoğunluğu yaşanıyor. 600 metrekarelik bir yer kamulaştırdık ve bunun bize 400 bin TL gibi bir maliyeti oldu. Burada yapmış olduğumuz çalışmayla hem trafiğin rahatlaması, hem de çocukların, vatandaşlarımızın gelip nefes alabileceği bir meydan ortaya çıkacak” dedi.
Başkan Mustafa Dündar, kentsel dönüşümün en önemli parçalarının geniş yollar, parklar ve meydanlar olduğuna vurgu yaparak, “Osmangazi’nin her yeri bir kentsel dönüşüm alanı bizler de adım adım her yere ulaşacağız ve ihtiyaç duyulan mahallelerimizde benzer çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.