PROF. DR. HÜSAMETTİN KOÇAN, BAKSININ KÜÇÜK RESSAMLARINI İSTANBUL’DA AĞIRLADI

Baskı Kültür ve Sanat Vakfı Başkanlığı tarafından düzenlenen 1.

15 Kasım 2013 Cuma 00:00
PROF. DR. HÜSAMETTİN KOÇAN, BAKSININ KÜÇÜK RESSAMLARINI İSTANBUL’DA AĞIRLADI






Baskı Kültür ve Sanat Vakfı Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Baskı Öğrenci Sanat Şenliği etkinlikleri kapsamında öğrenciler arasında “Dede Korkut ve Bayburt Efsaneleri” konulu resim yarışmaları düzenlendi. Yapılan yarışmalar neticesinde Baskı Kültür Sanat Vakfı Başkanlığı tarafından seçilen 15 öğrenci 1 yıllık Eğitim Bursu almaya hak kazandı. Başarılı öğrenciler İstanbul’da yapılan etkinliklere davet edildi.
Bayburt İl Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Kalkınla birlikte Korkut Ata Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Aziz Aydın, Yüzbaşı Şehit Ağah Ortaokulu öğretmeni Şadiye Kocaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Koordinatörü Adem Durulmuş ve öğrencilerimiz Burak Bayrak, Beyzanur Kaya, Emre Genç, Ali Talip Ünsal, Turgay Okumuş, Oğuz Eren Güneş, Adem Can, Esra Özdemir, Fatma Birgül, Ahmet Yesevi Koçyiğit, Muhammet Efe Yılmaztürk, Melisa Orhan, Ece Sena Kocaoğlu’nu ; Baksı Kültür Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve Bayburt Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Koçan, Ülker Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker,Yıldız Holding Kurumsal Projeler Müdürü Ebru Timur, Bayburt Öğrenci Sanat Şenliği Genel Koordinatörü ve Bayburt Postası Yayın Editörü Kürşat Okutmuş karşıladılar.
Bayburt Baksı Müzesi 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nde başarılı olan 13 öğrencimiz, Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı olan Contemporary Resim Sergisini gezdiler ve burada akranlarıyla bir araya geldiler.
13 küçük sanatçı Comtemporary İstanbul süresince, Yıldız Holding önderliğinde gerçekleşen Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’nde İstanbullu yaşıtlarıyla buluştu. Başarılı öğrencilerimizin, Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nde yaptığı eserler de fuar kapsamında görücüye çıktı. Fuarda Bayburt Baskı Vakfı sanatçı çocukları yoğun ilgi gördü. Fuarı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’ni ziyaret ederek Baskı Müzesi Öğrencilerinin yaptığı eserleri yakından inceledi ve bir süre öğrencilerimizle birlikte yağlı boya resim yaptılar. Ayrıca Bayburt’tan gelen öğrencilerimizle hatıra fotoğrafı çektiren Çelik, öğrenci ve öğretmenlerimizi ertesi gün Topkapı Sarayı’na yemeğe davet etti. Daha sonra sergiyi ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Baskı Müzesi Öğrencilerinin yapmış olduğu eserleri büyük bir beğeni ile izledi. Yaptıkları resimler hakkında bilgi alan Topbaş, Başta Baksı Kültür Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan olmak üzere, öğretmen ve öğrencilerimiz tebrik etti.
Fuarın ardından Bayburt Baskı Müzesi Heyeti; Ülker çikolata Fabrikası (Workshop) gezisinde çikolatalarını kendileri yaptılar. Daha sonra Sadık Buğrahan Yıldırım, Elif Ayşe Özer ve İhsan Bal refakatinde sırasıyla Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Kız Kulesi, Arkeoloji Müzesi, Enerji ve Koç Müzesini ziyaret ederek, İstanbul”dan mutlu bir şekilde ayrıldılar.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.