SAHAYA GİREN KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILACAK

Spor Toto 3.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
SAHAYA GİREN KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILACAK






Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden Yeni Diyarbakırspor, şiddet olayları yüzünden sık sık ceza alan kulüplere örnek olabilecek bir davranışta bulunma kararı aldı.
Kulüp yönetimi, 1-1 biten Denizli Belediyespor maçı sonrasında sahaya giren kişi hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Kulüp Başkan Vekili Mehmethan Akan, şiddet ve her türlü ahlaksızlığa karşı duruşu olan bir kulüp olduklarını söyledi. Akan, Denizli Belediyespor maçından sonra sahaya giren kişiye taraftarların da sert tepki gösterdiğine dikkat çekerek, “Kulüp olarak ilkelerimiz var. Bunların başında centilmenlik ve dostluk geliyor. Şiddete, küfre, etik dışı davranışlara kesinlikle karşıyız. Kulübümüz çok şükür bugüne kadar gösterdiği bu duruşla hem rakip takımların hem de federasyonun övgüsünü almıştır. Diyarbakır’a gelen tüm rakipleri karşılayarak en iyi şekilde misafir ediyoruz. Taraftarlarımız tüm takımları alkışlayarak örnek bir tutum sergiliyor. Yenildiğimiz maçlardan sonra bile kendi takımımıza ve rakip takımlara karşı bunu yaptık” dedi.
"BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"
Bu sezon maçlardaki kartlar dışında federasyondan aldıkları hiçbir cezanın olmadığını kaydeden Akan, bu imajı kimsenin bozmaya hakkının olmadığına dikkat çekerek, bu kişi hakkında yasal süreci işleteceklerini ifade etti. Akan, "7-8 bin kişinin geldiği maçta bir kişi bu ahlaksızlığı yapıyorsa bunda iyi niyet aramıyoruz. Bu hem kulübümüze ve kentimize hem de binlerce taraftara saygısızlıktır, ihanet etmektir. Bu kadar emeği bir-iki kişinin çalmasına izin vermeyeceğiz. Gerek biz yöneticiler, gerekse tribün liderleri iyi niyetle uğraş vererek bu kişiyi etkisiz hale getirdik ve emniyete teslim ettik. Tabi burada özel güvenliğin zaafiyeti de var. Bu kişi oradan nasıl içeri girebiliyor? Bu konuyla ilgili de gerekeni yapacağız. Kulübümüze ve kentimize, muhteşem taraftarımıza zarar veren bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunarak dava açacağız” diye konuştu.
BİR TEPKİ DE TRİBÜN LİDERLERİNDEN
Maç sonrasındaki olaya taraftar gruplarından da tepki geldi. Sahaya giren kişinin hiçbir taraftar grubu ile ilgisi olmadığının altını çizen tribün lideri Fırat Güneş, kulübün bu kişi hakkındaki kararına destek verdi. Güneş, "Geçmişin üzerine sünger çekmek doğru değil. Geçmişten ders çıkarmalıyız. Diyarbakırspor bu tip ruh hastası kişilikler yüzünden çok ağır cezalar aldı. Biz yeni bir imaj oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sezon tüm rakip takımları sonuç ne olursa olsun alkışladık. Sahaya giren bu kişinin taraftar gruplarıyla ilgisi yok. Bu kişinin Diyarbakırspor taraftarı olduğunu kabul etmiyoruz. Nitekim herkes tepki gösterdi ve bu şahıs yakalanarak emniyete teslim edildi. Kulübün bu kişi hakkında dava açma kararını destekliyoruz. Böyle kişilerin koca kentin kaderiyle oynamasına müsaade etmeyeceğiz. Böyleleri spor sahalarına gelmesin" şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.