SİNCAN BELEDİYESİ’NİN SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

Sincan Belediyesi’nin kişisel gelişim seminerleri devam ediyor.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
SİNCAN BELEDİYESİ’NİN SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR






Sincan Belediyesi’nin kişisel gelişim seminerleri devam ediyor. Toplumsal değer seminerlerinden çocuk eğitimi seminerlerine, ailede iletişim seminerlerinden sağlık seminerlerine kadar pek çok konuda vatandaşı bilgilendiren Sincan Belediyesi, bu kez de "Kul Hakkı ve Merhamet" konulu bir seminer düzenledi.
Sincan Belediyesi, düzenlediği seminerler vatandaşın büyük beğenisi topluyor. Vatandaşın kişisel gelişimine katkı sağlamak için belli periyotlarda sağlık, aile, iletişim, evlilik, toplumsal değerler ve yardımlaşma gibi pek çok konuda seminerler düzenleyen Sincan Belediyesi, öğrenciler başta olmak üzere her kesimin ilgisi ile karşılaşıyor. Yoğun ilgi gören seminerlerin bu haftaki konusu “Kul Hakkı ve Merhamet” oldu. Ankara İl Müftülüğü Vaizesi Özlem Çelik tarafından verilen seminerde eş, aile, komşu ve yetim hakları anlatıldı. Merhametin dinimizce olmazsa olmaz olduğunu belirten Çelik, Allah’ın her günahı affettiğini fakat kul hakkını affetmediğinin de altını çizdi. Allah’ın emir ve yasaklarının hemen hemen dörtte üçünün kul hakkı ile ilgili olduğunu belirten Çelik, “Allah’a kulluk, yalnızca belli ibadetleri yerine getirmek değil, aynı zamanda insan haklarına da büyük saygı duymaktır. Toplumun kaynaşması, kötülüklerden uzak, kardeşçe yaşayışın sağlanması için kul haklarına saygılı olmak o kadar önemlidir ki, Allah her türlü günahı affettiği halde kul hakkını affetmiyor” dedi.
Çelik, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) “İnsanlara merhamet etmeyen kimseye Allah da merhamet etmez” sözü ile merhamet etmenin ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.
Lale Kur’an Kursu ve Akşemsettin Kur’an Kursu öğrencilerinin katıldığı seminer büyük ilgi gördü. Sincan Belediyesi’ne teşekkür eden dinleyicilerden Elif Er, “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye düşünmeyelim. Herkese düşen görevler var. Güzel ve doğru olanı gelecek nesillere aktarmalıyız. Seminer sayesinde de bilgilerimiz tazelendi. Belediyemize çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Seminerin kendisi için çok faydalı olduğunu belirten Betül Yıpranmaz ise, “Benim için çok faydalı bir seminer oldu. Vaizemizden bu önemli bilgileri dinlemek bizleri daha da mutlu etti. Hep hatırlayacağım ve hatırlatacağım bilgilerle donatıldım. Çok teşekkür ederim” dedi.
Herkesin üzerine düşen görevler olduğunu belirten Hatice Gölük de, “Bugünkü program oldukça etkiliydi. Kararmış, uyuşmuş kalplerin uyandığını düşünüyorum. Biz birer birey olarak Allah’ın kulları olarak üstümüze düşen görevlerin çok fazla olduğunu gördüm ve geniş çapta gözlerimin açılmasına sebep oldu. Böyle seminerlerin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Belediyemize duyarlılığı için çok teşekkür ederim” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.