TAD, İSPANYA VE ÇEK CUMHURİYETİ’NDEN KONUKLARINI AĞIRLADI

Türk-Amerikan Derneği İngilizce Kursu (TAD), Avrupa Birliği Projesi kapsamında gerçekleşen “Hayat Boyu Öğrenme Programı” ortak çalışmalar gerçekleştirdiği İspanya ve Çek Cumhuriyeti’nden gelen konuklarını geleneksel Türk konukseverliğiyle ağırlarken, bölg

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
TAD, İSPANYA VE ÇEK CUMHURİYETİ’NDEN KONUKLARINI AĞIRLADI






Türk-Amerikan Derneği İngilizce Kursu (TAD), Avrupa Birliği Projesi kapsamında gerçekleşen “Hayat Boyu Öğrenme Programı” ortak çalışmalar gerçekleştirdiği İspanya ve Çek Cumhuriyeti’nden gelen konuklarını geleneksel Türk konukseverliğiyle ağırlarken, bölgenin tarihi ve turistik zenginliklerini de tanıttı.
Kuşaklar ve kültürlerarası eğitimin, sağlıklı yaşam kültürünün ve yaşam kalitesinin Avrupa Birliği standartlarına ulaştırılabilmesi hedefine yönelik olarak, Çek Cumhuriyeti ve İspanya ile Türkiye’den Adana TAD, tarafından ortaklaşa hazırlanan ve iki yılda tamamlanması planlanan “Hayat Boyu Öğrenme Programı” (LLP-Longlife Learning Programme) projesinde sona yaklaşılıyor. Yaşayan üç kuşağı (büyükanne/büyükbaba/ebeveynler ve çocuklar) kültür alışverişi ile birleştirmeyi amaçlayan ortak proje faaliyetleri, 2014 yılının Haziran ayında Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecek son aşamayla tamamlanacak.
Geçtiğimiz aylarda İspanya ve Çek Cumhuriyeti’nde incelemelerde bulunma ve proje kapsamındaki eğitimlere katılma fırsatını elde eden TAD öğretmen ve öğrencileri ise bu ülkelerden gelen konuklarını misafir etti. İspanya ve Çek Cumhuriyeti’nden gelen proje ortaklarına Adana’da bulundukları bir haftalık süre içerisinde Çukurova’nın tarihi ve turistik yörelerini gezdiren, Türk kültürü ve sosyal yaşamı konusunda bilgilendirmelerde bulunan TAD yetkilileri, Güzelyalı Şubesi’nde gerçekleştirilen toplantılarda da projeye ilişkin gelişmeleri anlattılar.
TAD Güzelyalı Şubesi Müdürü Gülşah Karaçam, Adana Türk Amerikan Derneği’nin 59 yıllık başarılı tecrübesiyle sadece eğitim hayatı ile sınırlı kalmayıp, Adana’nın ve ülkemizin sosyo-kültürel gelişimine de katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi. Bu projenin de aynı anlayışla hayata geçirildiğini vurgulayan Karaçam, “Avrupalı konuklarımıza Türk kültürünü ve yöremizi tanıtmaktan ve onların son derece olumlu izlenimlerle ülkemizden ayrılmalarını sağlamış olmaktan gurur duyuyoruz. 2014 yılının Haziran ayında sona erecek olan proje kapsamındaki hedeflerimizin tam olarak hayata geçirilerek uygulamaya dönüştürülebilmesi en büyük mutluluğumuz olacaktır. TAD olarak Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği yolundaki çabalarına küçük de olsa bir katkıda bulunabilmiş olmanın sevincini yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.