Cenevre Başkonsolosu Golder, Vatandaşlarımızı, oylarını kullanmaya çağırıyorum

Zafer ATAMER - CENEVRE () - Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder, Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde konsolosluklarda uygulanacak prosüdür ve oy verme işlemlerine dair bilgi verdi. Cenevre Başkonsolosu Nurdan...

23 Nisan 2015 Perşembe 16:12
Cenevre Başkonsolosu Golder, Vatandaşlarımızı, oylarını kullanmaya çağırıyorum






Zafer ATAMER - CENEVRE () - Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder, Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde konsolosluklarda uygulanacak prosüdür ve oy verme işlemlerine dair bilgi verdi. Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder, Bu seçimde İsviçre'de üç seçim sandığı konulacak, bunlar Bern Büyükelçiliği, Zurih ve Cenevre Başkonsolosluklarında olacak. Cenevre Başkonsolosluğu'nda 5 kanton oy kullanacak, Cenevre, Fribourg, Lozan, Valais ve Neuchatel kantonları. Buralarda oy kullanacakların toplam sayısı 11 bin civarında. Vatandaşlarımız, 8 Mayıs'tan 31 Mayıs'a kadar sabah saat 10'dan akşam 19'a kadar öğlen tatili olmadan, cumartesi ve pazar dahil oy kullanılabilecek. Sandığın başında mecliste temsil edilen en büyük 3 partiden birer temsilci ve 2 de kamu görevlisi olmak üzere 5 kişi bulunacak. Ayrıca diğer parti temsilcileri de gözlemci olarak bulunabilecekler. Sandıklar her akşam burada açılacak ve oy zarfları sayılacak ve bir tutanakla bir gizli odada saklanacak. Bu odanın 4 anahtarı bulunmakta. Bu anahtarlardan 3'ü parti temsilcisilerinde; biri de başkonsolosta bulunacak, hepsi bir araya gelmeden odaya kimse giremeyecek. Seçim sonunda bütün oy zarfları Türkiye'ye seçim kuruluna tutanaklarla birlikte gönderilecek dedi. Şunu üzülerek söylüyorum ki geçen sene yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başkonsolosluğumuzda yalnız 800 oy kullanılmıştı diyen Cenevre Başkonsolosu Golder, Bu sene bu sayının artmasını temenni ediyorum. Çünkü bu seçimler Türkiye'nin geleceği için çok önemli. Onun için oy kullanacak bütün vatandaşlarımızı oy kullanmaya davet ederken oy kullanmaya gelirken yanlarında muhakkak nüfus cüzdanlarını getirmelerini hatırlatıyorum. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var, gümrük kapılarımızda oy kullanma işlemleri 8 Mayıs sabah 8 den, 7 haziran saat 17'ye kadar sürecek diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.